Så stor er glæden når du har lært at bruge næsen til vejrtrækning

Mundånding er helt unaturligt undtagen når kroppen er under pres og behøver hjælp – og derfor skifter til plan B. 

Plan A er at trække vejret gennem næsen, ud og ind! 

Grunden er ganske simpel og enkel, når du bruger munden undgår du alle filtrationsprocesser og luften i næsehulen og bihulerne bliver ikke udskiftet og bliver stillestående… som at sammenligne med stillestående vand.

  • Slimhinderne bliver betændte og tilstoppede
  • Polypperne bliver betændte og  inficerede
  • Læberne bliver tørre og revner
  • Tungen falder ned i bunden af munden og muliggør mundånding. Ikke mindst fjerner tungen i bunden af munden muligheden for at støtte den korrekte vækst af overkæben. 
  • Mundvandets pH værdi ændrer sig sådan, at mikrobiotaen i munden ændre sig og ikke mere beskytter mod lidelser i gummerne og giver dårlig ånde.
  • Mandlerne bliver forstørrede og betændte

Rå, ufiltreret luft i store mængder og uhensigtsmæssig temperatur (temperaturen fra omgivelserne) kommer direkte ned i lungerne og forårsager ubalance i gasserne i alveolerne.

Partikler, som kan være triggere for allergier, resulterer i respons fra immunforsvaret som kan forårsage inflammationer og ændringer af glat muskulatur og forværre den i forvejen utilstrækkelige vejrtrækning.

Mange af de karakteristika jeg har beskrevet ovenfor er også definitionen på UARS, Upper Airway Resistance Syndrome eller obstruktiv søvnapnø.

Som du kan se, er søvnapnø ikke kun noget der sker om natten. Det er i løbet af dagen vi har den adfærd der om natten optræder som, kan føre til søvnapnø.

Det kan du gøre noget ved!

Jeg har oprettet en lukket gruppe på Facebook for os med interesse i vejrtrækning. Kom og vær med  på Træk Vejret Bevidst & Afslappet.
Jeg håber du vil være med i gruppen og dele ud af dine spørgsmål og erfaringer.

Hvis du “bare” vil have et par tips i ny og næ, er du meget velkommen til at besøge mig på Facebook Træk Vejret Kontrolleret & Bevidst 

Hvis du har venner, familie og kollegaer du tror kunne have glæde af at bliver opdateret omkring vejrtrækning vil jeg være taknemmelig hvis du deler.

Du er også meget velkommen til at dele dine tanker med mig.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig.
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilere, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventilations-syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet.

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 10 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden, den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se på din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

 

Pin It on Pinterest

Share This