Din søvn er meget afhængig af hvordan du trækker vejret.

Når du vågner om morgenen og er træt som før du gik i seng aftenen i forvejen, så overvej lige hvordan du tror, du trak vejret i løbet af natten.

Måske har du lydt som en testpilot der gennembryder lydmuren mange gange i løbet af natten. Så er det ikke bare dig men også din familie der ikke har sovet godt.

Kroppen skal have tid til at restituere i løbet af natten. Det får den ikke tid til når vejrtrækningen er dårlig … som når vejrtrækningen foregår gennem munden. Det at sove godt om natten begynder om dagen. Det vil sige, at du skal være bevidst om din vejrtrækning i løbet af dagen for at få et godt resultat om natten.

Det skal læres! Det er sjælden nok bare at gå i seng og forvente at falde i søvn i samme sekund hovedet rammen puden. Og stå op næste morgen frisk som en havørn.
Når du har sovet godt er du kvik og frisk, din koncentration er i top, du er en god problemknuser og kan overskue mange flere komplekse sammenhænge end når du har en dårlig nat.

Du kan få en god nat, hver nat!

F.eks. lig altid på enten højre eller venstre side. Aldrig på ryggen. Maven er også ok at ligge på for nogle.
Lad være med at spise et par timer før du planlægger at gå i seng for at sove. Og især proteinrigt mad. Det kræver mere ilt at forbrænde protein.
De gode råd med at lufte ud så fluer og myg ikke ødelægger idyllen er også vigtige. Sov med et lagen i stedet for en dyne, selv om det er en sommerdyne.

God søvn kan læres! Det begynder om dagen.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig. 
Jeg hjælper mennesker med astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet. Børn, voksne, motionister og pensionister.

I mere end 10 år har jeg arbejdet efter en metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden. 
Den sætter dig i stand til at være aktiv med dine børnebørn, blive en bedre motionist, og øger din livskvalitet.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

Pin It on Pinterest

Share This