Der er ikke meget nyt i at trække vejret gennem næsen

Interessant, at de færreste læger ikke lige tjekker om deres patienter nu også er klar over det. Og endnu mere interessant at der ikke lige undervises en smule i det.

Næsevejrtrækning er ikke kun for mennesker der lider af dårlig søvn, forhøjet blodtryk, astma, KOL, hovedpine, masser af huller i tænderne, atleter eller motionister osv. det er for alle der vil have hjælp til at undgå sygdom.

“I 1909 udgav tandlægetidskriftet “the Dental Cosmos” en artikel med titlen “Vanemæssig mundånding og konsekvent dårligt sammenbid”

Dengang beskrev skribenten virkningen af mundånding ved “at vågne med en tør mund og svælg, ofte efterfulgt af hovedpine. En urolig søvn, venden og drejen sig i sengen og snorken som nogle af de ting der finder sted. Ansigtet er ofte langstrakt, ansigtets knogler er ofte underudviklede lige som luftvejene ikke har en ordentlig cirkulation, næseborene er smalle”

Skribenten fortsætter med at opliste andre skadelige virkninger ved mundånding – det kunne være tilbagefald af hagen, en høj smal gane med skæve tænder.

Ja, det er ikke småting der kan gå galt hvis ikke vi selv forsøger at være gode forbilleder for vores børn. Eller endnu bedre, lægger mærke til hvordan vi selv trækker vejret.
Hvilken adfærd har vi selv.
Først når vi kender og er beviste om vores adfærd kan vi ændre den.

Og den kan ændres!

Det er ikke lige enkelt for alle, det er noget der både kan være lidt ubehageligt en kort tid og kræve en del arbejde med at være bevidst om adfærden.

Stille spørgsmålet “hvordan lærte jeg lige at trække vejret med munden?” for når vi kommer til verden kan vi faktisk kun trække vejret med næsen.

Vi kan ikke trække vejret med munden.

Så det er en tillært adfærd! Derfor kan den ændres.

Er du ikke helt overbevist? Næsevejrtrækning

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig. 
Jeg hjælper mennesker der hyperentilerer, overventilere, overånder … kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventialtions syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet. 

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 10 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden. 
Den sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

 

Pin It on Pinterest

Share This