Det kan godt betale sig!

Rucula tilhører korsblomstfamilien.

Andre familiemedlemmer er radisser, rosenkål, grønkål, broccoli og blomkål. Som familiemedlem indeholder disse planter en del medicinske næringsstoffer som også omfatter cancerbekæmpende kemiske forbindelser. Og carotenoider som er vigtige for et godt syn.

Rucula indeholder den største mængde nitrater af alle grøntsager. Vores krop bruger nitraterne i føden som råmateriale til at producere nitrogenoxid. Nitrogenoxid er nødvendig og understøtter vores sunde blodkars funktion, blodtrykket og mitokondriernes sundhed.

Den er nem at dyrke!

Fra du planter rukula i din have til du kan høste går der omkring 40 dage. Du kan også høste efter bare en uges tid hvis du bare vil have spirerne. Dvs. når næringsstofferne er på deres højeste.

Alt dette tilbyder rucula dig!

Familien, og især rucula er en fantastisk kilde til fiber, vitamin A, C og K, folat, calcium, jern, magnesium, fosfor, kalium og magnesium. Ikke nok med det giver rucula et højt niveau protein, thiamin, riboflavin, vitamin B6, zink, kobber og pantotensyre (B5)

Flavonoiderne hjælper med at forbedre blodkarenes funktion, øge blodgennemstrømningen, sænke blodtrukket og mindske inflammation. Hvis det ikke er fordele nok, så kan jeg da lige tilføje at rucula også har rensende effekt på udrensning af tungmetal – især i leveren, og det hjælper med at bortskaffe pesticider og sprøjtegifte fra din krop.

Rucula har længe været kendt som et elskovsmiddel, afrodisiakum og moderne videnskab støtter denne opfattelsen. Rucula viser spor af mineraler og antioxidanter og hjælper på den måde med at optage miljøgifte som mistænkes for at påvirke din libido.

Hvorfor er det vigtigt at vide især for mennesker med vejrtrækningsproblemer?

Rucula indeholder omkr. 480 mg nitrat pr. 100g. Det er guf for din krop at få dette råmateriale fordi det skaber NO nitrogenoxid som er en vigtig biologisk molekyle som hjælper normale endotelceller (Endotelet dækker blodkarenes inderside. Pladeepitel har en meget glat overflade – for at mindske gnidningsmodstanden … og beskytter dine mitokondrier, populært kaldet cellens kraftværker.

Rucula medvirker til at udvide dine blodkar, fordi NO hjælper til med at afslappe og udvide omkredsen af dine blodkar og på den måde hjælper med at skabet en sundt blodgennemstrømning og iltningen af dine væv. En kost der er rig på nitrat er en naturlig metode som anbefales i behandling af blodtryk og hjælper som beskyttelse mod hjerteanfald.

Når vi har en anstrengt vejrtrækning, som f.eks. i astma, er det en stor hjælp at få tilstrækkelig nitrat fordi det slapper muskulaturen i bronkierne af. Så bliver det lettere at trække vejret!
Nu er det ikke sådan at du bare skal spise rucula og droppe medicin – aldrig i livet. Det er derimod godt at hjælpe til med de effektive tricks der findes.

Ofte taler vi om at rødbeder er fremragende til at sænke blodtrykket, også pga deres indhold at nitrat. Lad os lige sammenligne rødbeder og rucula!
100g rødbeder giver kun 110mg nitrat i modsætning til ruculas 480mg.

Et godt argument for at spise rukula og supplere med rødbeder og ikke omvendt!

Lille tips!
Prøv denne rucula pesto!

INGREDIENSER

100 g valnødder, fintdelt
2 fed hvidløg, finthakket – jeg bruger gerne lidt mere hvidløg
100 g rucola
100 g friskrevet Parmesan
Uraffineret havsalt
2,5 – 3 dl hampolie. Du kan også bruge alm virgin olivenolie

Kom valnødderne, hvidløg, rucola, Parmesan og salt i food processeren og stil på pulsér.
Mens maskinen arbejder hælder du hamp/olivenolien i , i en tynd stråle.
Det bliver du ved med indtil du får en homogen masse af passende tykkelse.
Smag på den og kom evt. lidt flere krydderier i.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig. 
Jeg hjælper mennesker med astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet. Børn, voksne, motionister og pensionister.

I mere end 10 år har jeg arbejdet efter en metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden. 
Den sætter dig i stand til at være aktiv med dine børnebørn, blive en bedre motionist, og øger din livskvalitet. 

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

Inspiration dr. Mercola

Pin It on Pinterest

Share This