Jeg kommer engang imellem oftere på hospitalet end jeg egentlig har tid til! Det er bare småting jeg går til tjek for.

I weekenden skulle jeg have min første Corona test fordi jeg skulle på hospitalet om mandagen til en mini-mini operation. Tænkte på inden jeg tog hjemmefra, at jeg havde hørt meget om ubehag, brækfornemmelser og kvalme ifm prøvetagningen.

Jeg kørte op til et lille skur der mest af alt mindede om skuret vi standser ved når vi skal vise pas ved grænsen. Rullede ruden ned, oplyste navn og cpr og blev bedt om at vente et øjeblik. Så videre frem til næste station.

En ung pige, iført alle værnemidler, bekræftede lige mit cpr.nr og sagde til mig at jeg bare skulle sige AHH så ville hun tælle ned fra fem og så var den prøve taget.

Det gik faktisk så hurtigt, at jeg helt glemte at føle nogen form for ubehag og var overrasket over hvor hurtigt det overstået. Indtil en anden ”operatør” bad mig køre videre…

Naturligvis viste resultatet, at jeg var negativ. Det var jo bare så positivt!

Og hvad har det så lige med vejrtrækning at gøre? Det kommer jeg tilbage til om et øjeblik!

Jeg mødte op på hospitalet om mandagen…
i god tid, så der var lidt ventetid.
Sygeplejersken kommer og kalder Lise. Jeg rejser mig naturligvis, for hun så altså på mig!
Nu sidder jeg foran en ældre meget venlig læge som stiller mig nogle spørgsmål af en kvalitet, at jeg pænt spørger hvad de har at gøre med mit besøg.
Jeg kan godt se at han ser lidt loren ud!

Så finder vi ud af, ok ja, jeg hedder Lise og mit efternavn begynder med B. Han havde regnet med at kvinden foran ham var mindst 35 år yngre end den person der sad foran ham. Til hans ros, skal lige siges, at han huskede at fortælle mig, at jeg holdt mig godt, meget godt. Så var den jo ligesom reddet!

Hvor ofte sidder der to kvinder i samme venteværelse på samme tid der hedder Lise og hvis efternavn begynder med B. Det sker med garanti ikke hver dag.

Så finder kirurgen mig og vi får afstemt forventninger. Alt er i bedste ordning og stemningen er rigtig god.

Vi kommer naturligvis også til at tale om Corona-19 testen og evt. ubehag. Kirurgen siger, at hun oplever, at jo mere hun siger Ahhhh jo mere kvalme får hun. Og at jeg, jo mere jeg siger Ahhhh jo mindre føler jeg noget som helst.
Hvorfor, fandt vi ikke ud af!

Senere lyder der noget af et brag. Jeg kan ikke lige følge med i slagets gang da kirurgen stadig er i gang med skalpellen. Efterfulgt at et par bramfrie ord.
”Ku’ du mærke det?” spørger kirurgen
”Ja” svarer jeg ”men hvad var det jeg kunne mærke?”
”Sådan mærkes det – og lyder – når et blodkar brister og blodet rammer kirurgen i øjet!!!” lød svaret!
Må indrømme, at jeg ikke kunne lade være med at grine højlydt!

Lidt senere, ”Forreste lider du af leverbetændelse, det var nok rart at vide!” spørger kirurgen. Og heldigvis kan jeg forsikre hende for, at det aldrig har været en lidelse jeg har haft.

Sygeplejersken, kirurgen og jeg morer os kongeligt for som vi er enige om, kirurgen ligner ikke just den bedste reklame for sit fag. Blodet løber ned over ansigtet på hende og sammenligningen med en slagter kommer fra kirurgen, ikke mig.

Vi skilles alle med masser af smil og godt humør
Og nu vender vi så tilbage til vejrtrækningen – en anden kirurg ved en anden operation, fortalte mig, at hun altid nynnede når hun opererede. Det fik hende til at slappe så dejligt af og være superfokuseret på den operation hun var i gang med.
Jeg spurgte om hun vidste hvorfor hun følte sig afslappet og fokuseret fordi hun nynnede under sine operationer. Nej, det havde hun intet som helst bud på – og heller ikke tænkt nærmere over.

Jeg gav så min udlægning af årsagen – ”Den forklaring havde jeg ikke lige set komme. Du kan bestemt have helt ret. Den må jeg lige vende et par gange.”

Altid dejligt at finde lydhørhed

Jeg har oprettet en lukket gruppe for os med interesse i vejrtrækning på Facebook .
Jeg håber du vil være med i gruppen og dele ud af dine spørgsmål og erfaringer.

Hvis du har venner, familie og kollegaer du tror kunne have glæde af at bliver opdateret omkring vejrtrækning vil jeg være taknemmelig hvis du deler.

Du er også meget velkommen til at dele dine tanker med mig.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig.
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilere, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventilations syndrom. Det er, når det er svært at sætte fingeren lige der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet.

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 15 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden. Den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

 

Pin It on Pinterest

Share This