Jeg tænker på, at jeg lige har talt om nogle af de mange processer kuldioxid er involveret i.

 

Næsen er ofte et ret overset organ.

Undtagen lige – -”kært barn har mange navne” – – Den er glimrende til at bære solbrillen – – Have ben i næsen – – Have næsen i sky – – Have næse for noget – – Stikke næsen frem – – Få næsen i klemme – – Få en over næsen – – Få en over tuden – – Stikke næsen i noget – – Bide spids på – – Bide dig selv i næsen på –

… Kan du hjælpe mig med flere udtryk?

Og så er der jo alle synonymerne: Snabel, snude, tryne, balle, dundertale, irettesættelse, korrektion, lektion, moralisering, møgfald, opsang, overhaling, prædiken, reprimande, røffel, skideballe, lang næse, opstopper tud, tud For ikke at forglemme overtroen om mænds skostørrelse og længden af næsen … sådan rent videnskabeligt https://videnskab.dk/krop-sundhed/hojde-skostorrelse-og-laengden-af-penis

… men den kan så meget mere – den har helt fantastiske egenskaber!

Her er 35 af de mest imponerende egenskaber!

Næsen…

 1. Opvarmer indgående luft til omkring 35 graders celsius, den optimale temperatur for lungerne.
 2. Fugter den indgående luft – op til 1 liter mere end ved mundånding.
  Fugtigheden understøtter små mikroskopiske hår (cilia), der samarbejder for at flytte klæbrige slim og snavs ud af lungerne. Uden total fugtighed virker cilia’erne ikke. ”Affaldet” altså det der ikke er filtreret gennem næsen er fanget. Som hjælp for at få ”skidtet” op fra lungerne, er hoste en god hjælp for cilia’erne. At hosten så samtidig har mange negative virkninger, er ret uheldigt. Deriblandt skade på lungerne, tab af CO2 f.eks …
 3. Filtrerer luften under indånding via næsehårene.
 4. Holder lungerne fri for ophobning af snavs.
 5. Udløser frigivelsen af ​​antibakterielle molekyler, f.eks. NO, der hjælper med at rense den indgående luft og øge immunsystemets funktion.
  .
 6. Stimulerer frigivelsen af lugtmolekyler, så vi kan lugte luftens kvalitet.
 7. Giver ekstra modstand og dødrum (dead-space), som er vigtig i reguleringen af ​​vejrtrækning. Ligesom luftstrømssensorerne i næsen også er vigtige. Mundånding fremmer hyperventilering.
 8. Er yderst vigtigt for oral sundhed. Konsekvensen af mundånding er udtørring af tandkød – øger surheden i munden, der fremmer både dannelsen af huller i tænderne og tandkødssygdomme.
 9. Gør det muligt for tungen og læberne at udforme den naturlige bue, runding der er rundt om munden og derved forhindre tandmisdannelse.
 10. Forbedrer hele ansigtets æstetik, når kæben dannes på en sund måde. Ansigtet bliver harmonisk at se på.
 11. Hjælper børn med at danne bihuler ved at aktivere bihulernes vækst via luftens bevægelse, som bedst sker ved vejrtrækning gennem næsen.
 12. Mundåndere har ofte meget smalle ansigter. Bihulerne begynder at vokse ved 4 år. Så det er vigtigt at have lært sine børn at trække vejret gennem næsen før den tid.
 13. Letter hovedets tyngde ved at fylde bihuler med luft, smører sinusmembraner og mindsker risikoen for sinusinfektion.
 14. Reducerer snorken
 15. Reducerer angst
 16. Gør det let at trække vejret mindre, end når du trækker vejret gennem munden. Derfor indånder du også færre allergener, som så igen udløser mindre reaktion.
 17. Reducerer hævelse og overbelastning af næsevæv og andre luftveje.
 18. Øger lugtesansen, forbinder det med det limbiske system. Det limbiske system er det område i hjernen som styrer hukommelsen, følelserne og den instinktive adfærd som gør os mere bevidste om vores følelser. Det limpiske system er også en vigtig miljøfaktor for overlevelse.
 19. Bringer luft ind i sphenoid bihuler for at afkøle hypofysen og regulere temperaturen. (1)
 20. Holder næsepassagerne åbne.
 21. Støtter hypofysen ved regulering af sovemønstre.
 22. Aktiverer bevægelse af flere af leddene ved hoved og nakke.
 23. Bevæger luften langs næseskillevæggen, og derigennem nedsætter luftstrømmen. Det giver en mere fuldstændig integration af ventilationensprocessen med de andre biologiske processer der finder sted.
 24. Tillader overskydende tårer at have en klar passage til dræning.
 25. Letter produktionen af ​​nitrogenoxid, som er en bronkodilatator  (udvider den glatte muskulatur)
 26. Reducerer mængden af ​​CO2 som bliver frigivet i løbet af udånding. Bihulerne fanger CO2. CO2 udvider luftveje og blodkar som letter frigivelsen og tilførslen af ​​ilt.
 27. Tillader luft at passere de strukturer, der anses som ”hovedkvartereret”, og holder dig afbalanceret.
 28. Medvirker til at kunne opnå en dyb meditation.
 29. Aktiverer produktionen af ​​immunglobuliner for at styrke immunforsvaret.
 30. Hjælper med at øge fluktuationerne, udsvingene i cerebral spinalvæske ved aktivering og bevægelse af sphenobasilar-leddet (overgangen mellem hovedet og nakken) og derved nærer det centrale nervesystem.
 31. Forhindrer at virus overlever via slimhinden, fordi næsen steriliserer den luft, der kommer ind i din krop, hvilket skaber et skjold mod sygdom.
 32. De para-nasale bihuler producerer nitrogenoxid, et stærkt steriliserende middel, som dræber bakterier, vira og svampesporer. Og udvider bronkialrør.
 33. Har meget følsomme nerveender ved hårrødder, som advarer om usunde partikler i luften.
 34. De tre turbiner i næsen er årsager til at luft bliver centrifugeret og forhindrer at de partikler vi har inhaleret ved vejrtrækningen bliver suget ind i lungerne.
 35. Reducerer det hurtige tab af carbondioxid, der er nødvendigt for at frigøre oxygen fra blodet til hjernen, organer, muskler og celler (Bohr Effect)

Alle disse processer der sker når vi trækker vejret gennem næsen blev offentliggjort af dr. Robert C. Fulford, D.O. som var en anerkendt osteopat.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig. 
Jeg hjælper mennesker med astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet. Børn, voksne, motionister og pensionister.

I mere end 10 år har jeg arbejdet efter en metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden. 
Den sætter dig i stand til at være aktiv med dine børnebørn, blive en bedre motionist, og øger din livskvalitet.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

(1)

Sphenoid bihulebetændelse
Sphenoide bihuler bliver ikke så ofte ramt som de andre bihuler. Ofte er indikatorerne for denne type bihulebetænelse at du føler smerter på toppen af hovedet og har nakkesmerter. Nogle mennesker beskriver hovedpinen som den værste de har oplevet i deres liv.
Desværre kan smerterne fra en sinus infektion gøre ondt mange steder i kroppen, så det er ikke altid lige enkelt at stille diagnosen.

 

Pin It on Pinterest

Share This