Jeg har oprettet en lukket gruppe på facebook hvor vi mødes online den første onsdag i måneden og nørder lidt i vejrtrækning. Mange gange er det nemmere at stille spørgsmål og især for mig at svare når vi ses.

Du har sikkert lagt mærke til, at nederst i nyhedsbrevet er der et billede af et instrument. Det er en Capnotrainer. En onsdag tænkte jeg det kunne være sjovt for gruppen at se hvad man kan se på sådan en tingest.

Jeg fik heldigvis teknikken til at virke så jeg kunne “låne” et par af deltagernes vejrtrækning! Dette “lån” gik ud på, at deltageren skulle guide mig igennem hans/hendes vejrtrækning. Det er noget vi skal træne mere i for det er svært at beskrive hvordan vejrtrækningen foregår når vi skal dele den med en anden.

For at jeg kan gøre det så nøjagtigt som muligt skal jeg vide en helt masse.
Hvordan skal jeg sidde?
Trækker jeg vejret med næsen eller munden?
Hvor meget luft trækker jeg ind?
Hvor skal luften lande?
Hvilke vejrtrækningsmuskler skal jeg bruge?
Hvilken temperatur har luften når den kommer ud igen?
Hvordan får jeg luften ud af igen?
Hvor hurtig trækker jeg luften ind?
Hvad mærker jeg i mine næsebor?
Både når luften strømmer ind og strømmer ud?
Hvor stor er pausen mellem hver vejrtrækning?
Er der en pause i vejrtrækningen når du har åndet ind? Dvs. holder du vejret et øjeblik når du føler du har fået luft nok?
Hvilke muskler spænder du?
Hvilke muskler slapper af?

Der er sikkert nogle flere punkter som vil gøre det nemmere at kopiere en vejrtrækning.

Da disse elementer var beskrevet, gik jeg i gang med at trække vejret. Det viste sig, at det var helt tydeligt at det var forskellige mennesker der gav mig instruktioner. For vejrtrækningerne var ret forskellige.

Det, der også var spændende for gruppen at se var, at det var meget tydeligt hvad der skete når vi taler og trækker vejret. Hvordan CO2 niveauet ganske naturligt mindskes meget, hvor uregelmæssig og urytmisk vejrtrækningen er. Samtidig kunne det også næsten høres når indåndingen mellem ordene blev så stor at det støjede.

Jeg har oprettet en lukket gruppe på Facebook for os med interesse i vejrtrækning. Kom og vær med  på Træk Vejret Bevidst & Afslappet.
Jeg håber du vil være med i gruppen og dele ud af dine spørgsmål og erfaringer.

Hvis du “bare” vil have et par tips i ny og næ, er du meget velkommen til at besøge mig på Facebook Træk Vejret Kontrolleret & Bevidst 

Hvis du har venner, familie og kollegaer du tror kunne have glæde af at bliver opdateret omkring vejrtrækning vil jeg være taknemmelig hvis du deler.

Du er også meget velkommen til at dele dine tanker med mig.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig.
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilerer, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventilations-syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet.

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 10 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden, den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se på din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

Pin It on Pinterest

Share This