Mest for børn og deres forældre!

Den hyppigste grund til din overmund ikke har plads til alle dine tænder er ikke fordi dine tænder er for store eller du har en for lille munden. Det er fordi kæben er for lille til at huse dine tænder.

Når du trækker vejret med næsen sikrer du at tungen ligger det rette sted i munden.

Hvorfor er det vigtigt?

Din mund skal have form som din tunge, altså U – formet i modsætning til V – formet. Når din mund er V – formet ligger tungen ikke korrekt lige bag ved din tænder i overmunden!
Når din mund er åben lægger tungen sig automatisk ned i bunden af munden og det giver smalle kæber der falder tilbage i forhold til deres ideelle position.

Det at trække vejret med næsen er af vital betydning for udviklingen, både af dit barns ansigt og fysiske helbred. Mundånding resulteret i uattraktive ansigtstræk, snorken, hyperaktivitet, sengevædning, træthed, søvnapnø, skæve tænder, tandforfald, vejrtrækningsmæssige problemer, problemer med høfeber, astma, hyppige forkølelser og lungebetændelser.

Næseånding

Denne illustration er udarbejdet efter en model i det virkelig liv af en 10 år gammel dreng. Ansigtet er ideelt proportioneret med lukket mund og brede ansigtstræk.

Mundånding

Dette er den same dreng som nu er 17 år. Han ændrede vejrtrækning fra næsevejrtrækning til mundånding da han var 10 år. Læg mærke til de tilbagetrukne kæber som resulterer i et pres på luftvejene. Når denne teenager bliver ældre og fortsætter med at mundånde er det ret sandsynligt at han vil komme til at lide af søvnapnø, vejrtrækningsproblemer, træthed og snorken.

Denne mundåndende dreng har en overkæbe som er underudviklet som i dette tilfælde resulterer i underbid

 

Tungens normale hvileposition hos en mundånder er i bunden af munden. Fordi tungen ikke kan opfylde sit formål med at hjælpe til med at danne overmundens U-form bliver resultatet en snæver V-formet overkæbe overfyldt med tænder der ikke kan skabes plads til på grund af overmundens form.

Næsevejrtrækning sikrer at tungen hviler i ganen i overmunden. Overmunden vil derfor ganske naturligt få tungens form.

Tandlægemæssig behandling arbejder ud fra den forudsætning at et let pres kan flytte tænder. En ganske lille kraft på 1.7 g er nok til at flytte tænder.

Tungen kan udøve en kraft helt op til 500g og underlæben kan klare en kraft på til 300g.

Illustrationen er baseret på tandlæge Dr. John Flutters arbejde.

Når dit barn lærer at trække vejret “the Buteyko way” får det færre huller i tænderne, en bedre proportioneret ansigtsform og et super godt all round helbred.

Kontakt os på 40403401 hvis du vil vide mere.

 

Pin It on Pinterest

Share This