Vi tænker ikke så ofte over det – er der en forbindelse mellem funktionel vejrtrækning og lymfesystemet?

Lymfen bevæger sig rundt i kroppen som følge af musklernes bevægelse. Og igen er den primære muskel der er knyttet til at få lymfen rundt i vores krop, vores diafragma. 

Ja, vores diafragma har en virkelig stor indflydelse på så mange vigtige funktioner. Så det er virkelig alfa og omega at arbejde med og styrke vores diafragma.

Som mundåndere svækker vi i stor udstrækning diafragmas funktion og derfor bliver transporten af lymfen mangelfuld ligesom formålet med lymfesystemet – at rense og dræne lymfeknuderne meget begrænset.

Mandler og polypper er vigtige “skraldespande” som effektivt fanger fremmede “ting” og skal skylles ret regelmæssigt. Mundånding har faktisk en dobbelt negativ effekt. Det overbelaster mandlerne og polypperne og begrænser skylningen, så det er ikke underligt, at så mange mennesker med dysfunktionel vejrtrækning får betændelse og infektion. 

Det at fjerne mandler og polypper løser ikke årsagen til hvorfor de i første omgang blev inficerede. Mere end 50% af de mennesker der har fået fjernet deres mandler/polypper fortæller, at problemerne genopstår eller i værste fald bliver symptomerne endnu værre i løbet af få måneder efter midlertidig lettelse.

Konsekvenserne af overånding er mindst lige så skadeligt som overspisning eller overdreven alkoholindtag!

Hvis vi hver især spiser for 3 personer hver dag ville vi blive syge
Hvis vi hver især drikker for 3 personer hver dag ville vi blive syge
Hvis vi hver især trækker vejret for 2 -3 personer hver dag er mulighederne for at vi bliver syge stærkt forøgede

Vejrtrækning kontrollerer så godt som hver eneste af tusindvis af kroppens funktioner, som f.eks.

  • Kvaliteten af søvn
  • Niveauet af stress
  • Blodtryk
  • Overordnet regulering af pH
  • Autonomt nervesystem
  • Transport af ilt og frigivelse af ilt
  • Funktion af glat muskulatur
  • Regulering af immunsystemet som helhed 
  • Cellulær regenerering i hele kroppen
  • Integritet af de orale-, lunge- og fordøjelses mikrobiomer som helhed

Så det er enkelt at se hvordan dysfunktionel vejrtrækning kan være “roden til alt ondt” årsagen til så mange lidelser som er så udbredte i vores moderne samfund. 

Jeg har oprettet en lukket gruppe på Facebook for os med interesse i vejrtrækning. Kom og vær med  på Træk Vejret Bevidst & Afslappet.
Jeg håber du vil være med i gruppen og dele ud af dine spørgsmål og erfaringer.

Hvis du “bare” vil have et par tips i ny og næ, er du meget velkommen til at besøge mig på Facebook Træk Vejret Kontrolleret & Bevidst 

Hvis du har venner, familie og kollegaer du tror kunne have glæde af at bliver opdateret omkring vejrtrækning vil jeg være taknemmelig hvis du deler.

Du er også meget velkommen til at dele dine tanker med mig.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig.
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilere, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventilations-syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet.

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 10 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden, den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se på din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

 

 

Pin It on Pinterest

Share This