Lidt om Lise Windfeld Bornerup

AstmaCare + ButeykoClinic blev grundlagt i 2006 af Lise Windfeld Bornerup.

Det var netop som astmatiker Lise Bornerup fik kontakt med Patrick McKeown, Asthma Care Ireland. Som barn havde Lise hyppigt bronkitis som efterhånden udviklede sig til kronisk astma, senere begyndende rygerlunger eller KOL som der også kaldes foruden div. allergier.
Som barn husker Lise, at februar måned blev brugt til bronkitis. I mange år gik næsten hver februar måned med at være syg. Kuren som Lise dengang fik af den elskelige huslæge, var masser af romtoddyer. På sin side var ideen jo god nok, hun blev meget afslappet! På den anden side, det var ikke en metode der fjernede problemerne længe ad gangen!
Senere blev rhinitis den store gene. Det var meget ufikst som teenager at gå rundt med løbenæse. Så fik hun næsespray som delvist klarede problemet. Hyperventilationen var der ingen der tænkte på at ændre.

Den største gene var hosten! Uafbrudt hoste. Der var ingen (næsten) koncertsal Lise ikke kunne hoste på når det gik vildt for sig. Så det blev mest til rock koncerter hun gæstede.
Film i biograferne blev det heller ikke til! Raslen med slikposer som godt kan virke irriterende, var heller intet imod Lises hoste!

Mange år senere, da hverken medicin eller alternative behandlinger forbedrede situationen hørte Lise om noget med at trække vejret og en russisk professor. Så gik jagten i gang med at finde ud af mere om Buteyko og professor Buteykos åndedrætsmetode.

Efter at have læst en af Patricks bøger, begyndt at bruge metoden, var livet som astmatiker i løbet af kort tid ikke det problem det havde været. For at finde ud af hvad det var der virkede så effektivt, rejste Lise til Irland for at lære mere, og besluttede sig for gå i lære som Buteyko practitioner. Under opholdet i Irland afholdt hun sammen med Patrick McKeown workshops rundt om i Irland og arbejdede med mennesker fra 5 – 84 år. Og med astma af mange forskellige sværhedsgrader. Til nogle af workshopperne kom der en del idrætsudøvere, børn, landmandskoner – det var meget spændende at se hvor hurtigt forandringerne skete. Hvordan alle fik glæde af terapien.

Det er AstmaCares mål at hjælpe mennesker med astma og andre respiratoriske problemer til at komme videre og lægge deres astma bag sig på en naturlig og sikker måde uden negative bivirkninger.

Lise har været selvstændig i en årrække – som ICC Coach og NLP Psykoterapeut® som hovedarbejdsområder. I dag er Buteyko ÅndedrætsMetoden i kombination med CapnoTraining det Lise primært fokuserer på. Det er der hvor hun kombinerer sine erfaringer og  til gavn for sine klienter. 
Samtidig deltager Lise ofte i kurser og uddannelser inden for sin altoverskyggende interesse, respiration, vejrtrækning!

Pin It on Pinterest

Share This