I dette nyhedsbrev vil jeg tilbyde dig en meget anvendelig og effektiv vejrtrækningsøvelse.

Ved første øjekast kan det se ret nemt ud!

Lad dig ikke snyde, den kan være udfordrende. Lad det ikke gå dig på! Du kan gøre det fordi du vil kunne mærke en forskel.

Dette er første del af øvelsen

 1. Start med at gå i dit normale tempo. Bare for at komme i gang. Sæt tempoet ned indtil du går så langsomt som du overhovedet kan

   

 2. Nu, du går så langsomt som du kan, skal du tilpasse din normale vejrtrækning til den langtsomme vejrtrækning ved at tage mindre indåndinger og lange udåndinger  Ganske bitte små vejrtrækninger. (en ganske lille bitte vejrtrækning … som altid – brug diafragma, mellemgulvet)

 3. Hold fokus på at fortsætte med at gå meget, meget langsomt mens du tager bitte små vejrtrækninger. Husk at slappe af i alle muskler

 4. Du vil begynde at føle dig afslappet, rolig og godt tilpas

 

Normal gang med bitte små vejrtrækninger

Anden del af øvelsen

 1. Fortsæt med at tage ganske bitte små vejrtrækninger og begynd at gå gradvist hurtigere

   

 2. Nu, hvor du går gradvist hurtigere, læg mærke til at din vejrtrækning stadig er ganske bitte små vejrtrækninger

 3. Hvis dine vejrtrækninger bliver større, så sæt farten ned, gå langsommere indtil du uden besvær kan gå i det rette tempo i forhold til dine bitte små vejrtrækninger

 4. Læg mærke til mens du går, jogger eller løber med dine bitte små vejrtrækninger, at din opmærksomhed på at kontrollere vejrtrækningen bliver mindre og mindre

 5. Læg mærke til hvordan din gang, din joggen eller dit løb ændrer sig når du kommer ind i rytmen

 

Hvor længe skal du træne denne øvelse?

Det vigtige er, at du tager et skridt ad gangen forstået således, at du ved din opmærksomhed lærer hvad der er muligt for dig hver dag. Respekter hvad du kan hver dag, nogle dage er nemmere end andre.
Lad ikke uret, antallet af skridt tage opmærksomheden, fokus fra hvordan du føler når du kan regulere både vejrtrækning og bevægelse helt naturligt.

Uanset om du dyrker yoga, pilates, cykling, løb … sport, motion af enhver art er det vigtigste din vejrtrækning. Dit helbred bliver bedre, mere stabilt, din søvnrytme optimal – din næste vejrtrækning er altid din vigtigste!

Fik jeg sagt, at det med vejrtrækningen naturligvis foregår gennem næsen – både ind- og udåndingen.

Jeg har oprettet en lukket gruppe for os med interesse i vejrtrækning på Facebook .
Jeg håber du vil være med i gruppen og dele ud af dine spørgsmål og erfaringer.

Hvis du har venner, familie og kollegaer du tror kunne have glæde af at bliver opdateret omkring vejrtrækning vil jeg være taknemmelig hvis du deler.

Du er også meget velkommen til at dele dine tanker med mig.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig. 
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilere, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventialtions syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet. 

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 10 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden, den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se på din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

 

Pin It on Pinterest

Share This