Kom, maj, du søde, milde!
Atju!

Gør skoven atter grøn,
Atju!

og lad ved bæk og kilde
violen blomstre skøn.
Atju!

Hvor ville jeg dog gerne,
at jeg igen den så!
Ak, kære maj, hvor gerne
igen i marken gå.

Sådan synger vi til W. A. Mozarts smukke melodi fra 1791.

I dag er der mange mennesker der gerne ville gå en tur i skoven eller på marken uden at øjnene og næsen løber.
Det er tid for sæsonbetonet allergi, så det er ikke alle der nyder det lige meget.

Hvordan ville det være for dig ikke at tænke på, om det nu var maj, september eller februar?

Det kan du hvis du tidligt begynder at træne efter Buteyko Åndedræts Metoden! På vores workshop lærer du hvordan du undgår at få det elendigt i løbet af det dejlige forår så du kan være ude uden at bekymre dig om pollentallet.

For tohundrede år siden blev astma anset for en mild lidelse.
Det at have astma betød almindeligvis at man havde et langt liv uden andre lidelser. Dengang kunne ingen forklare hvorfor astma forebyggede andre lidelser eller hvorfor astmatikere levede længere end andre.

I dag ved vi at astma ikke er en almindelig sygdom. Om sammentrækning af bronkierne, som er en væsentlig del af det at have astma, ved vi i dag at det er en del af en forsvarsmekanisme som hjælper med at vedligeholde biologisk materiale og vigtige funktioner til noget nærmest normalt niveau.

I dag ved vi også at astma eller sammentrækninger af bronkierne ikke kan opstå undtagen kuldioxid (CO2) niveauet i lungerne er usædvanligt lavt. Vi ved også at stofskiftet og immunforsvaret kun kan fungerer efter hensigten hvis kuldioxid niveauet er normalt. Derfor beskytter astmatikerens fintfølende forsvarsmekanisme mod niveauet af CO2 bliver for lavt og sikrer derfor astmatikeren et langt og sundt liv.

Det er denne kraftfulde forsvarsmekaniske som sikrer astmatikeren et forbedret biologisk system. Derfor er det nærliggende at sige at det er en måde hvorpå vores organiske har tilpasset sig dets omgivelser og miljø på.

Moderne astmamedicin sigter mod at neutralisere denne forsvarsmekanisme. Organismen tager kampen op og igen og igen med mere og mere intensive sammentrækninger af bronkierne som så igen hurtigt fører til forværring af astmaen i forbindelse med medicinen.

Det er ikke muligt at kurere astma ved at fjerne forsvarsmekanismer som sammentrækning af bronkierne. Når forholdene der er årsag til sammentrækningen af bronkierne bliver fjernet er det muligt at behandle og bedre astmaen.

Pin It on Pinterest

Share This