Normalt er sådan et barns vejrtrækning støjende, dyb og gennem munden.

Denne overdrevne vejrtrækning, eller sagt med et andet ord “hyperventilation” er i stand til at påføre barnets krop umådelig skade fordi det giver anledning til “udsultning af ilt” (også kendt som Bohr effekten), forstyrre stofskiftet og nedsætter immunforsvaret.

Det var ellers noget af en mundfuld!

Et barns krop har brug for at beskytte sig mod hyperventilation eller overventilation. Det har den voksnes krop også, for den sags skyld!
Det gør kroppen, på én for den meget logisk måde, ved at blokere kanalerne vi bruger til vejrtrækning. Ved at forstørre polypperne og øge væskeansamlingen i slimhindernes membraner.

Resultatet er helt forudsigeligt – barnet kan ikke trække vejret gennem en næse der næsten hele tiden er helt lukket til.

Det er kroppens logik!

Når de kanaler vi bruger til vejrtrækning er begrænsede bliver den mængde luft som barnet udveksler i lungerne væsentligt reduceret og deraf følger at kroppen ikke har modstandskraft og immunforsvaret bliver ringere.

Det vil sige, at professor Buteyko anså årsagen til at polypper vokser, at der er tale hyperventilation.

Kan det at fjerne polypperne, virkelig stoppe problemet?

Buteyko mente, at kirurgisk fjernelse af polypperne var en forbrydelse mod børn.

Dr. Novozhilov’s fortæller, at det er hans erfaring at fjernelse af polypperne i de fleste tilfælde er forgæves. Forstørrede polypper er ikke andet end kroppens forsvarsmekanisme.

Forstørrede polypper er ikke andet end kroppens forsvarsmekanisme mod hyperventilation. At fjerne denne forsvarsmekanisme fremme udviklingen af mere alvorlige sundhedsproblemer.

Det kunne være en ofte stoppet næse eller hyppig hoste, uden af være forkølet. Hvis polypperne bliver fjernet, altså symptomet, fortsætter årsagen, hyperventilationen ufortrødent, nogle gange endda med fornyede kræfter.
Symptomerne ikke alene fortsætter, men nogle gange bliver de voldsommere fordi de funktioner der tidligere blev varetaget af polypperne, nu er fjernet.

Hvis du mærker efter med tungen, så kan du mærke først den hårde gane derefter den bløde gane. Ovenover den bløde og den hårde gane er der et område med tre turbiner. Turbinerne sørger for af luften du ånder ind gennem næsen opvarmes og fugtes på vej ned mod lungerne. Lige der ved turbinerne sidder polypperne.

Videnskaben er ikke helt sikker på hvorfor vi har polypper og udtrykker det således ”De deltager muligvis i dannelsen af antistoffer (= modstoffer) mod bakterier og virus som led i kroppens immunsystem.”*

 

Det, at fjerne polypperne, kan føre til mere alvorlige forsvarsreaktioner – barnet begynder at opleve bronkiale spasmer som i sidste instans kan føre til udviklingen af astma.

Der er en fremherskende tro på, at det er vanskeligt for et barn at trække vejret fordi barnets polypper er forstørrede og når de så bliver fjernede vil det igen blive let for barnet at trække vejret.
Uvaner, som vi ikke ved er uvaner, bliver svære at ændre. Derfor er det vigtigt at få trænet den rette vejrtrækning og det gør du ved at lære at genoptræne vejrtrækningen.

Det sker naturligvis også at barnet bare vender tilbage til næsevejrtrækning – det er det allerbedste der kan ske, helt klart!

I mange andre tilfælde fører den foresatte hyperventilation til en alvorlig sænkning af immunforsvaret og udviklingen af alvorlige lidelser.

*http://www.oerelaegerne-budolfi.dk/index.php?sideid=42

Pin It on Pinterest

Share This