Er der andre muligheder for at lindre disse problemer hos børn og voksne? Er det muligt at lindre disse problemer uden at fjerne polypperne?  

Overånding er skidt for os!

Overånding er, når vi forsøger at tage større mængder luft ned i lungerne end hvad der er godt for kroppen. Naturen har en virkelig god måde at forsøge at regulere vejrtrækningen på. Den ”laver” polypper for at tvinge os til at trække mindre luft ned i lungerne!

Så polypper er ikke en sygdom, det er et forsøg fra naturens side på at holde os raske.

Den russiske læge Novozhilov, træner og underviser i Buteyko metoden gennem 40 år, besvarer spørgsmålet ved at sige:
“Naturligvis ikke! Kirurgisk fjernelse af polypperne hos børnene forbedrer ofte børnenes tilstand, men kun i begyndelsen. Nogle gange kun i løbet af nogle få uger før børnene igen begynder at blive syge.”

”Yderligere viser det sig også, at polypper fortsætter med at vokse efter de er blevet fjernet. Polypperne, siger Novozhilov, voksede ud igen ikke længe efter de var fjernet hos en af fire unge patienter.”

Når det nu sker så hyppigt hvorfor tilråder læger så, at polypperne skal fjernes? De må jo være klar over den begrænsede effektivitet af denne operation.

Læger ved helt sikkert, at fjernelse af polypper ikke er nogen patentløsning på problemet. Set i lyset af, at der mange gange blot er en midlertidig forbedring af barnets ubehag, udskyder fjernelsen af polypperne udviklingen af mere alvorlige lidelser. Bortset fra det, kan lægen ikke tilbyde meget andet.

Hvad kan der ellers gøres for at hjælpe barnet eller den voksne til en god vejrtrækning gennem næsen?

Den tilbagevendende tilstoppede næse, forkølelser, mellemørebetændelser … fremme alle overåndingen.
Derfor er den metode der hjælper barnet på sigt at lære det at trække vejret gennem næsen. Naturligvis kan det være svært at gøre barnet forståeligt at vejrtrækningen foregår gennem næsen når det nu er vant til at bruge munden. Derfor er det af afgørende betydning, at I selv er gode rollemodeller. På en god og sjov måde hjælper med at huske hinanden på, at munden udelukkende skal bruges når I spiser, drikker og taler.

Steroider?

Ja, de er da helt sikkert i stand til at fjerne hævelsen af slimhindernes membraner i næsen på samme måde som de kan genoprette evnen til at trække vejret gennem næsen – og det er nogle gange et virksomt springbræt i barnets behandling.

Den negative side kunne være “Hvor godt er det at sætte et barn på hormoner, måske ikke ligefrem den bedste ide? Af denne grund siger fysiologerne: “Det er bedre hvis vi fjerner polypperne fordi der er store risici for at de bliver betændte igen.
Hvis mekanikeren foreslår at slukke lampen der viser dig, at der er noget galt med bilens bremser – er det så en god ide? Personligt, vil jeg hellere fjerne årsagen til at lampen lyser.

Nu kan vi så spørge:

“Kender vi grunden til at polypperne vokser?”

Dr. Novozhiov: ” Konventionel medicin kender ikke årsagen til at polypperne vokser. I dette tilfælde, mente professor Buteyko, at årsagen til polyppers vækst er en af kroppens forsvarsmekanismer og svar på en forstyrrelse af åndedrætsfunktionen.

”Har du nogensinde lagt mærke til hvordan et barn med forstørrede polypper trækker vejret?”

 

Pin It on Pinterest

Share This