Hvorfor overånder / hyperventilerer mit barn?

En af årsagerne til hyperventilation kan være, at barnet hyppigt får penicillin-kure. Antibiotika diskriminerer ikke! Når penicillinen er indenbords, både hos voksne og børn, påvirkes både de sygdomsfremkaldende bakterier og de bakterier der er vigtige for vores sundhed. Det påvirker også bakterierne i den øverste del af luftvejene og mavetarmkanalen. Når disse populationer af gavnlige bakterier bliver formindsket kraftigt kan kroppen ikke udføre mange af dens funktioner på en god måde og altså heller ikke vejrtrækningen.

Heldigvis er læger blevet mere forsigtige med at bruge antibiotika. Nogle gange bliver den brugt som en sikkerhedsforanstaltning uden at barnet almentilstand eller lidelse, bliver værre. Det er vigtigt at vurdere om situationen er livstruende eller ”blot” en mild forkølelse eller influenza. I alle tilfælde er en sund vejrtrækning den bedste forebyggelse for rigtig mange andre sundhedsproblemer.

Andre lige så vigtige årsager til hyperventilation er en ubalanceret fysisk aktivitet, fejlagtig kost og en stress fra hverdagen. lært at holde vejret efter en indånding. Så skal du kunne gå mere end dobbelt så langt!
Jeres mål er at opnå en KontrolPause på 60 sekunder! Så ved du hvad I skal arbejde henimod.
Når du, dit barn kan det, har I det godt. I har ingen negative helbredsmæssige udfordringer. Jeres energi- niveau er højt og jeres krop behøver ikke en masse mad eller restitution i løbet af natten.
Du/I opnår ikke dette fantastiske helbred fra den ene dag til den anden.

Efter I har opnået det niveau skal I regne med at det tager ca. ½ år før kroppen helt har vænnet sig til den nye tilstand.
Det kræver noget at komme op på en KontrolPause på 60 sek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forklaring til ovenstående table:

 1. Niveau af hyperventilation/overånding hvor din KontrolPause konstant er mellem 50-60 sekunder viser at du har et fremragende helbred – du er gennemsund!
  Højst sandsynlig har du ingen symptomer, og hvis du har, vil de kun vare ganske kort tid. Du har ikke behov for medicin selv om dit immunforsvar ikke er fuldstændigt uovervindeligt er det stærkt nok til at beskytte dig fra sygdomme.
  Hvis du udvikler en lidelse, vil dit immunforsvar blive svækket – og det vil sænke din KontrolPause.
 2. Niveauet af hyperventilation/overånding hvor din KontrolPause er mellem 30 – 50 sekunder viser at du har et rigtigt godt helbred – du er ikke generet af allergier.
  I særlige tilfælde kan du stadig blive trigget, det vil dog være undtagelsen der bekræfter reglen. Du kan mærke væsentlige forbedringer.
  Måske har du periodevis haft hovedpine, sure opstød eller forstoppelse.
  Du siger måske ”Ja, hvem har ikke det fra tid til anden – Det er da helt normalt, er det ikke?” Ja, det er meget almindeligt – men ikke normalt! Efterhånden som tiden går og når du er opmærksom tænker du – ”Hvor blev min hovedpine af, jeg har ikke haft den i lang tid!”.
 3. Niveauet af hyperventilation/overånding hvor din KontrolPause er mellem 20 – 30 sekunder er tidspunktet hvor du virkelig kan mærke at du skal gøre noget nu – og bliver overrasket over hvor meget bedre du har det.
  Du har stadig symptomer og dit energiniveau er lavt.
  Du kan også muligvis opleve, at du har svært ved at holde en tanke, tænke en tanke til ende – du har koncentrationsbesvær og nogle mennesker er sensitive overfor ændringer i vejret.
 4. Niveauet af hyperventilation/overånding hvor din KontrolPause er under 10 sekunder får alle dine alarmklokker til at ringe. Du har det sundhedsmæssigt, rigtig skidt. Selv om du måske er helt klar over hvor dårligt du har det, er du helt klar over at det kunne være meget, meget bedre. Følelsesmæssigt er du meget sårbare, måske dårlig hukommelse, svært ved at fokusere og/eller lavt selvværd. Du oplever måske også kronisk træthed eller depression. Måske er du på meget og kraftig medicin.
 5. Niveau af hyperventilering/overånding hvor din KontrolPause er under 5 sekunder, er kritisk syg – uanset om du har symptomer eller ej. Kritisk syg – gør noget ved det!

Du skal lige tage følgende med i dine overvejelser og målinger. Hvis du eller dit barn er på medicin med steroider vil jeres KontrolPause og MaxPauser være højere end hvis I ikke var på den type medicin.
Målingerne her passer til vores område – fordi målingerne bliver foretaget ved ”havets overflade”. Så hvis du står på toppen af Mont Blanc og tager din KontrolPause bliver du overrasket!

Pin It on Pinterest

Share This