Så … hvordan er det så lige vi gør det?

Der er to måder!

Den ene måde er at bruge steroider, som i sidste ende kan påføre barnet skader på barnets helbred.

Den anden måde er sikker og har ingen negative bivirkninger – for den tager sig af at barnet stopper med at hyperventilere eller have en ”tung” vejrtrækning.

Det gør vi ved at lære barnet Buteyko Åndedrætsmetoden!

Barnet lærer at stoppe den overdrevne vejrtrækning altså stoppe med at hyperventilere og normalisere dermed vejrtrækningen i hele taget. Så vil kroppen ikke længere producere så meget slim hvilket beskytter mod hyperventilation og barnet for en chance for regelmæssigt at trække vejret gennem næsen.

Næse vejrtrækning genopretter den naturlige ventilation af øret, næsen og svælget i lighed med den naturlige drænage – betændelsen af polypperne er ophørt! Samtidig holder polypperne op med at vokse, eller som det også engang imellem sker, forsvinder helt som følge af hævelsen i slimhinden og vævet svinder ind til normal størrelse.

I mange tilfælde er det muligt at undgå, at polypperne skal fjernes kirurgisk når barnet lærer at bruge Buteyko Åndedrætsmetoden eller andre vejrtrækningsteknikker der regulerer volumen af indåndingen.

Når vejrtrækningen bliver normaliseret begynder barnets immunforsvar at komme sig og barnet holder op med at have det dårligt.
Hukommelsen og evnen til at fokusere bliver forbedret og barnet bliver samtidig roligere.
I al almindelighed bliver det enklere for lærere og forældre at arbejde med barnet når dets fremskridt også kan ses i skolearbejdet.

 

Der er andre problemer er løser sig, f.eks. sengevædning som mange børn med polypper lider af, eller børn der på anden måde har en dårlig vejrtrækning. Når barnet lærer at trække vejret rigtigt bliver det delvise tab af hørelsen genetableret.

En fornøjelse det er når barnet ser på én med forundring og overraskelse og siger: ”Jeg kan høre igen!” det er arbejdet værd. Og det sker egentligt helt af sig selv som følge af, at barnet lærer korrekt vejrtrækning. Den rigtige vejrtrækning får styr på immunforsvaret, ødemet forsvinder, infektionen forsvinder = der er intet i vejen med hørelsen!

Lyder det for godt til at være sandt – sengevædning og vejrtrækning! Nu må du lige styre dig!
Lyder det for godt til at være sandt – ondt i ørerne og vejrtrækning! Nu må du lige styre dig!
Lyder det for godt til at være sandt – polypper og vejrtrækning! Nu må du lige styre dig!

Hvordan kan det lade sig gøre at arbejde med børnene?

Der er altid forældre/bedsteforældre der ser sig om efter alternative/komplementære behandlingsmetoder før de griber til behandlingen sygehuset tilbyder.

Jeg arbejder med børnene gennem bevægelse og forskellige fysiske øvelser som de normalt godt kan lide. De fleste børn ser behandlingen, træningen som en leg og udvikler en godt forhold til behandleren som hjælper til at opnå de ønskede resultater hurtigere.

I løbet af de første sessioner oplever barnet ofte at dets problemer bliver mindre og mindre og det ser det som en god og positiv ting.

Forældrene, eller en af forældrene skal altid være til stede ved undervisningen eller trækningen. Det kunne også være en lære eller en bedsteforældre! En person barnet har tillid til at gerne vil arbejde sammen med i perioderne mellem træningen.

Det er et krav fra min side. Jeg kan ikke forvente at barnet selv skal gå hjem og lære sine forældre øvelserne det skal udføre. Forældrene er også med for at stille spørgsmål – ikke fordi barnet holder sig tilbage. Det er så dejligt med den nysgerrighed børn kommer med. I samarbejdet mellem barnet, forælderen og underviseren ligger nøglen til succes.
Så den med at sende barnet uden medvirken af en voksen, går ikke.

 

Pin It on Pinterest

Share This