Du har lagt mærke til at dit barn trækker vejret gennem munden fordi det har svært ved at bruge næsen til vejrtrækning. Du kan også høre at dit barn ofte snorker om natten.

Det kunne være polypper

Børn der har forstørrede polypper er som oftest også plaget at forkølelser, deres næser løber hele tiden. Og så har de i perioder ofte også ondt i ørerne. Nogle gange kan forstørrede polypper føre til astma.

Vi har samlet nogle spørgsmål og svar som vores klienter spørger om.

Alle spørgsmålene bliver behandlet undervejs i denne rækken af nyhedsbreve der udelukkende handler om hvordan det er muligt at forebygge polypper hos vores børn.

Skal lige tilføje, at voksne også har polypper – de kan roligt læse med!

Spørgsmål og svar!

 

 

 

Nogle ofte stillede spørgsmål og svar!

Spørgsmål:
Min søns polypper er væsentligt større end de skulle være. Han er ofte forkølet og alle influenzaer flyver lige på ham. Han har også altid løbenæse og hoste.
Vores læge siger at han skal have fjernet sine polypper, det er den eneste måde at hjælpe ham på. Kender du en alternativ måde?

Svar:
Mange års erfaringer samlet fra hele verden hvor børn har lært Buteyko åndedrætsmetoden viser, at børn kan genvinde deres gode helbred ved at træne Buteyko åndedrætsmetoden. Når barnet lærer at stoppe med at hyperventilere og her er den vigtigste faktor mundånding, holder polypperne op med at være et problem.  Hvorfor det … fordi polypperne i de mange tilfælde ”krymper” så normal næsevejrtrækning bliver en leg.
På samme tid bliver barnets immunforsvar væsentligt styrket.
Snak med jeres læge om det kunne være en ide at lære Buteyko åndedrætsmetoden inden I gik i gang med fjernelsen af polypperne. Den løsning løber jo ingen steder.

Spørgsmål:
Mener du, at vi skal nægte at lade polypperne fjerne?

Svar:
Nej, på ingen måde. Hos AstmaCare + ButeykoClinic er vi ikke læger, vi er undervisere og kan på ingen måde træffe beslutninger og tage ansvar som kun en læge kan.
Vi lærer bl.a. børn og deres forældre hvordan de kan forbedre deres vejrtrækning ved at fjerne hyperventilation. Dette forbedrer normalt børnenes helbred og fjerner hovedparten af vejrtrækningsproblemerne. Derfor bliver resultatet ofte at fjernelse af polypperne ikke kommer på tale.
Det er naturligvis i sidste ende en afgørelse der skal træffes i samarbejde med jeres egen læge.

Spørgsmål:
Fjernelse af polypperne er ikke den eneste måde at tage hånd om polypper på. Der er andre muligheder som medicin, laserbehandlinger, akupunktur, zoneterapi og homøopati. Hvor effektive er de andre metoder?

Svar:
De metoder du nævner kan mindske symptomerne. Hvis ikke den grundlæggende overånding behandles vil metoderne blot bringe midlertidig hjælp men ikke løse det overordnede problem.
Hyperventilationen/over-åndingen/overventilering … kært barn har mange navne! … er årsagen til at polypperne vokser, så derfor vil det være en større hjælp at tage fat om problemets årsag fremfor symptomer.

Spørgsmål:
Mit barnebarn sover ikke godt om natten fordi han ikke kan trække vejret gennem sin næse. Tror du at Buteyko Åndedrætsmetoden kan hjælpe ham? Han har ikke forstørrede polypper.

Svar:
Buteyko Åndedrætsmetoden vil hjælpe til med at genskabe hans evne til at bruge næsen til vejrtrækning og reducere hans vejrtrækning til det normale. Når hans vejrtrækning er normaliseret vil de allerfleste børn sove stille og roligt. Hvis du hjælper dit barnebarn allerede nu med at han normalisere sin vejrtrækning vil du kunne forebygge mange senere forkølelser, influenzaer og andre lidelser der evt. kan føre til forstørrede polypper.

Spørgsmål:
Min søn har fået fjernet sine polypper og jeg har hørt at de kan gro ud igen. Vil Buteyko åndedrætsmetoden kunne afhjælpe at polypperne vokser ud igen?

Svar:
Det er vores erfaring at når genoptræningen af vejrtrækningen er i orden, vil det ofte forhindre polypperne i at vokse igen.

Spørgsmål:
Lægen fortalte os at vores 4-årige datter skal have fjernet sine polypper. Han sagde, at hvis polypperne ikke bliver fjernet vil hendes helbred blive forringet.

Svar:
I sygdomslæren kan forstørrede polypper have en meget negativ effekt på helbredet. Til gengæld kan Buteyko åndedrætsmetoden forebygge at polypperne gror yderligere og i mange tilfælde også ”skrumper”.
Efter nogle måneders træning med Buteyko åndedrætsmetoden vil lægen normalt genoverveje om et indgreb er nødvendigt fordi helhedstilstanden er blevet så meget bedre.

I nogle tilfælde er polypperne allerede så store, at det er nødvendigt at fjerne dem for ikke yderligere at forringe helbredet. Hvis det er tilfældet vil det være en god ide at starte på en forebyggende behandling med Buteyko åndedrætsmetoden.

Spørgsmål:
Jeg har fået fortalt at forstørrede polypper kan svække børns mentale kapacitet. Skal jeg få min datters polypper fjernet for at forhindre dette?

Svar:
Det er ikke polypperne, derimod hyperventilationen/overåndingen der kan sinke hjernens udvikling. For at forhindre dette og andre negative påvirkninger fra hyperventilationen skaber barnets krop et primitivt, godt udtænkt, modtræk – at få barnet til at trække vejret mindre. Altså at lade polypperne vokse. Der er ingen mening i at kæmpe mod denne forsvarsmekanisme det er først og fremmest vigtigt at komme årsagen til problemet til livs.

Spørgsmål:
Er vejrtrækningsøvelserne svære for mit barn?

Svar:
De fleste børn synes de er ret sjove, lige så sjove som andre fysiske lege.

Spørgsmål:
Vi bor så langt fra din klinik så vi vil høre om det er muligt at lære programmet Online?

Svar:
Det kan også lade sig gøre.
Jeg vil give jer nogle ideer og øvelser som I så selv skal sørge for at jeres barn laver.  Forskellen er, at det så er jer som forældre der skal lege metoden ind i jeres barn. Jeg vil lære jer hvordan øvelserne skal udføres – dvs. I kommer ikke nødvendigvis selv til at udføre øvelserne. Det der er vigtigt er, at barnet mærker at I vil være med til at give dem en sjov tid. Samtidig, hvis I er med i en del af legen, mærker I også hvad det vil sige at normalisere vejrtrækningen!
Der er næsten ingen forældre der ikke lærer lige så meget som børnene, ja nogle lærer endda noget mere.
Naturligvis er jeg der for at hjælpe så meget som muligt.

 

 

Er det virkelig muligt at lindre disse problemer hos børn ved at fjerne polypperne?

Pin It on Pinterest

Share This