Det kan man hvis alt går galt!

Når vi griner, ler højt og længe skal vi bruge en masse luft. Vi kan næsten ikke nå at trække al den luft ind som vi skal bruge til at grine samtidig med at mellemgulvet kommer på overarbejde. Mellemgulvet bliver nogle rigtig ømt efter et grineflip.

Tilbage til luften der skal til!

Al den fri udblæsning af luft giver problemer. Kroppen protestere ved at gå i spasmer for at holde på den sidste smule kuldioxid i lungerne. Det er kuldioxiden der i stor udstrækning står for at den glatte muskulatur som vores luftveje består af, kan være åbne, altså afslappede.

Når forholdet mellem kuldioxid og ilt i lungerne kommer i ubalance, har kroppen kun en måde at reagere på: “Lad mig spare på ressourcerne og lukke for udslip af luft” er kroppens reaktion. Nogle mennesker er så heldige at det ikke betyder noget.

For en astmatiker, som i forvejen ikke har en sund vejrtrækning, uanset medicinering, bliver det er problem som oftest løses ved at tage akutmedicin. De der kender Buteyko åndedrætsmetoden bruger bare den til at undgå anfaldet!

Det var den ultrakorte forklaring!

En rismilende smileygtig god måde for astmatikere til at grine med er, at grine højt og larmende med lukket mund. Det kan faktisk godt lade sig gøre med lidt øvelse. Vejrtrækningen foregår nu blot gennem næsen – det næsen egentligt er beregnet til! Det sparer på anfaldene og ikke morskaben!

En anden løsning er at lære Buteyko åndedrætsmetoden – så kan der grines løs også uden akutmedicin og risikoen for at “dø af grin”

Pin It on Pinterest

Share This