H1N1 eller svineinfluenzaen:

Vil Buteyko ÅndedrætsMetoden kunne beskytte imod den?

Af Sasha Yakovleva

Influenza A - H1N1

Influenza A - H1N1

Antallet af dødsfald af svininfluenzaen er stigende; skoler lukker og børn og lærer bliver sat. En anden mulighed er obligatorisk vaccination …
Sådanne skræmmende nyhed er alt for almindelig i dette efterår. Er der nogen måde at beskytte sig selv på? Udover karantæne og eller den obligatoriske vaccination af risikogrupper?

Er der en måde du kan beskytte dig selv på?

Har Dr. K.P. Buteyko efterladt noget råd om emnet? Sasha Yakovleva henvendte sig til Andrey Novozhilov, Medical Director på Buteyko Clinic’en i Moskva, for at få svar.

I 1983 gennemførte Moscow First Medical Institute en klinisk undersøgelse, der afprøvede effektiviteten af Buteyko Metode til behandling af børn med bronkial astma. “Resultaterne var uventede” sagde Dr. Novozhilov, “den første ting, lægerne bemærkede, var, at ethvert barn, der praktiserede metoden stoppede med oplever nogen forkølelses-lignende sygdomme, herunder influenza.” En anden undersøgelse, gennemført i 1995, viste, at på tredje dagen af træning i Buteyko åndedrætsøvelser, blev patientens immunforsvar styrket.

Hvad er influenza? Det er simpelthen, en virus, der angriber mennesker med et svækket immunsystem. Hvis papillon sommerfuglimmunsystemet er tilstrækkeligt godt til at kæmpe imod virus, så er influenza, selv svineinfluenza, ikke at frygte.

1. Træk vejret Mindre

Selv om virus ikke diskriminerer, er det med mennesker der trækker vejret stort og tungt, at influenza har mest succes. Hyperventilation sænker immunforsvaret, og dermed svækker kroppens sygdomsbekæmpende evne. Dette er grunden til at de, der praktiserer Buteyko Metode flittigt, ikke er ramt af influenza virus.

Når morgenen kontrol pause stabilt er på 40 sekunder, kan virusinfektioner ikke vinde slag mod kroppen. Få kontrol over din vejrtrækning, mere specifikt – lær at trække vejret mindre, er det mest kraftfulde værktøj til at fjerne truslen om influenza.

Hvis en person der smittet med influenza begynder at praksis Buteyko åndedrætsøvelser, så vil sygdommen i de fleste tilfælde vil være over i løbet af to til tre dage.
Hvis du tror, du har svineinfluenza, siger Buteyko Center USA, skal du tilkalde en praktiserende læge som hurtigt kan lære dig, hvordan du mindske din luftindtag. Takket være internettet, kan lærer og elev oprette forbindelse overalt i verden, og se og høre hinanden via computerskærmen.
Uden nogensinde at forlade din seng, og endda fastholde en vandret position, kan du lære og praktisere de øvelser, der næsten øjeblikkeligt vil styrke dit immunforsvar.

2. Luk din Mund

Et andet vigtigt instrument i Buteyko’s righoldige arsenal er vejrtrækning gennem næsen. Det er en enkel løsning, som du kan begynde at øve med det samme, og en der “ganske effektiv afskærmning organismen mod virus,” siger Dr. Novozhilov. Influenza virus er aerosolmaterialer. Med andre ord, bliver det spredt via inficerede dråber, at flyve rundt om en syg person, når han hoster, nyser, eller endda taler. Dråberne kan bevæge sig helt op til femten meter fra deres kilde og er så små at de kan trænge ind i selv pladsen mellem fibrene i et papir eller en maske. Det er således næsten umuligt under en influenzaepidemi, at undgå de inficerede områder og for at forhindre virussen i at finde sin vej ind i din krop.

Heldigvis er den måde de invaderer din krop på også det der kan gøre hele forskellen. De fleste virus kan ikke overleve på slimhinden i næsen. De mikrober i denne membran skaber et fjendtligt miljø for virus. Når vejrtrækning foregår gennem næsen, steriliserer du i virkeligheden luften, der føres ind i kroppen, og dermed skaber et skjold mod sygdom.
Nasal vejrtrækning opvarmer også luften, giver den den rette fugtighed, og generelt de bedste betingelser for perfekt forbrug. Selvfølgelig er det vigtigt at trække vejret på denne måde hele tiden, i løbet af dagen, om natten, og mens vi talte.
Kontakt en Buteyko specialist, hvis du har brug for hjælp til at lære, hvordan man altid trække vejret gennem næsen.

Vejrtrækningen, på den anden side, er ofte ansvarlig for influenza, samt mange andre virusinfektioner. Når vejrtrækning foregår gennem munden, skaber du dybest set en motorvej for mikrober fra det udendørs miljø direkte ind i din luftvejene. Bortset fra, at luften i sig selv er ofte overafkølet og ikke klar til brug. En sund krops temperatur er 36,6 grader Celsius. Er luften køligere end det,  bidrager den til en gradvis nedbryde af immunsystemet og kan føre til forskellige luftvejsproblemer.

“Faktisk” noterer Dr. Novozhilov, ” er vejrtrækning ofte den eneste årsag til kronisk betændelse i mandlerne hos børn, hvilket medfører hyppige forkølelser og bronkitis og slutter i sidste ende med kirurgiske indgreb. Naturligvis kan du ikke bede et barn trække vejret gennem hans kronisk tilstoppet næse, derfor er det vigtigt at kontakte en Buteyko specialist, der vil genoprette barnets evne til at trække vejret gennem næsen.”

3. Tænk før du tager en pille

Folk bliver ofte tilbudt en influenzavaccine til at beskytte sig. Men, influenza virus ofte muterede, hvilket gør vaccinen ubrugelig. For eksempel, hvis du blev vaccineret omdannes influenza-virus, lidt efter lidt til en anden virus end den vaccine du har modtaget. Og naturligvis vil den vaccine du modtog så ikke beskytte mod den nye variant.
“I nogle tilfælde,” indrømmer Dr. Novozhilov, “kan vaccinationer, naturligvis, redde liv. Men lad os ikke glemme, at organismen behandler en vaccine som et allergen, hvad de fleste også grundlæggende er.” At vaccinere mennesker med et svagt immunforsvar, astmatikere inkluderet, er risikabel, som nogle gange resulterer i mere skade end gavn.

I særligt alvorlige influenza-tilfælde, anbefalede Dr. Buteyko steroider. “Vi har observeret, at sådanne lægemidler mindske vejrtrækning og det er åbenbart derfor de hurtigere forbedre helingsprocessen,” overvejer Dr. Novozhilov. Dog bør et hormonelt lægemiddel kun tages med tilladelse, og under direkte tilsyn af din egen læge. Det bør kun overvejes, når indlysende influenza symptomer, såsom en høj temperatur, en pludselig følelse af svaghed, hurtig progression af sygdom, osv., forekommer. Influenza er uden tvivl en alvorlig sygdom, især for folk med svage lunger. Dette er grunden til, for astmatikeres vedkommende at Buteyko anbefaler at tager hormonal medicin på de første tegn på influenza.

Det er helt sikkert at fortsætte med at tage symptomdæmpende medicin, samtidig med at øve Buteyko. Drikker en masse af vand, især varme og sure drikke, foreslår Dr. Novozhilov. “Brug af antibiotika, anbefales dog ikke på vores klinik,” siger Dr. Novozhilov, “fordi antibiotika er magtesløse over for en influenza-virus. For en person med bronkialt astma vil antibiotika ofte øge den allergiske inflammation. Antibiotika bør kun tages hvis influenza infektionen truer med at komme igen, i hvilket tilfælde influenza kan medføre alvorlige konsekvenser. Denne beslutning skal dog kun foretages af en læge.

“Samlet set er Buteyko Metoden en meget effektiv måde at bekæmpe influenza på,” gentager Dr. Novozhilov. “Denne metode er helt sikkert, det øger den gavn du får af medicinen, og nedsætter varigheden af sygdommen.” Hvis voksne og børn praktiserer Buteyko i løbet influenzasæson (og helst året rundt), vil deres chancer for at pådrage sig virus være meget minimal. Hvis de alligevel får den vil Buteyko Metoden med garanti give en hurtig bedring, uden bivirkninger.

Pin It on Pinterest

Share This