Nyt om behandling af post-COVID 19 syndrom

Det, der på engelsk bliver benævnt som ”long COVID” eller det, vi på dansk kalder senfølger eller post-COVID 19-syndrom, ved vi nu mere om i behandlingsøjemed. Den foreløbige seneste undersøgelse kan du læse om på Sciencedirect.com Novel Respiratory Therapy for the...

læs mere

Sang og Åndedrætsøvelser

At trække vejret ind i den øvre del af brystkassen skaber besvær med den kontrollerede udånding, som er en del af det at synge. Åndedrættet kan i den øvre del af brystet nemt føre til over-ånding/hyperventilation – altså det at tage mere luft ind, end kroppen har brug for.

læs mere

Stimulering af vagusnerven: Hemmeligheden bag bedre sundhed

For hurtigt at opsummere: fibre fra vagusnerven stimulerer systemer som omfatter hjerte og lunger.
Når du trækker vejret ind, sætter det vores sympatiske nervesystem mere fart på vores hjerteslag.
På udåndingen udskiller vagusnerven ”vagusstuff”/acetylkolin ACh. ACh, acetylkolin sænker hjertefrekvensen via det parasympatiske nervesystem (PNS).

læs mere

Vagal tone og Hjertefrekvensvariation (HRV)

Selvom vi ofte forbinder hjerteslag med rytme og måske tror, ​​at et absolut regelmæssigt hjerteslag er sundt, er hjerteslag ikke alle ens. Faktisk ændrer de sig konstant, og jo mere sammenhængende udsvingene er i hastighed og intensitet, jo sundere er du...

læs mere

Stimulering af vagus-nerven og immunsystemet

I 1998 opdagede neurokirurgen Kevin Tracey en klar forbindelse mellem nervesystemet og immunsystemet. Han ønskede at undersøge sin hypotese om at stimulering af vagusnerven kunne lindre skadelig betændelse. Til forsøget brugte han rotter. Det han fandt ud af er, at...

læs mere

Stress, betændelse og sygdom

Set ud fra et sundhedsperspektiv - hvis vi definerer stress som en forstyrrelse af homeostasen, begynder betændelse ofte som kroppens naturlige reaktion på stress. Hvad mere er, at en kronisk, let betændelsestilstand har vist sig at indikere en overaktiv kamp- eller...

læs mere

Vagusnerven og den autonome balance

Alvorlig udtømning af acetylcholin har været forbundet med mange tilstande, herunder Alzheimers. Vagusnerven er hovedkilden til den anden gren af ​​ANS, det Parasympatiske NerveSystem (PNS) 1. Mens det sympatiske nervesystem udløser kamp eller flugt, er den vagus-ledede PNS ansvarlig for hvile og fordøjelse.

læs mere

Vagusnerven og forbindelsen til hjerte-vejrtrækning-hjerne

Under rejsen gennem kroppen leverer vagusnerven nervetråde til hjertet, åndedræts-systemet og mave-tarmsystemet, og når den nederste del af de nederste områder af vores indvolde.
Vagusnerven er den mest omfattende kranienerve i menneskekroppen og er blandt andet ansvarlig for mange funktioner i munden, herunder tale, appetitkontrol og endda opkastning.

læs mere

Foretag ændringen – Lav skiftet

Vi har alle en tærskel, hvor vejrtrækning gennem munden føles nødvendig
Uanset dit udgangspunkt, uanset om du begynder at hvæse under din træning eller når du bare prøver at rejse dig fra sofaen, kan du begynde at forbedre din kondition ved at genoprette vejrtrækning gennem næsen.

læs mere

Pin It on Pinterest

Share This