0 emner

Stimulering af vagusnerven: Hemmeligheden bag bedre sundhed

For hurtigt at opsummere: fibre fra vagusnerven stimulerer systemer som omfatter hjerte og lunger.
Når du trækker vejret ind, sætter det vores sympatiske nervesystem mere fart på vores hjerteslag.
På udåndingen udskiller vagusnerven ”vagusstuff”/acetylkolin ACh. ACh, acetylkolin sænker hjertefrekvensen via det parasympatiske nervesystem (PNS).

læs mere

Vagal tone og Hjertefrekvensvariation (HRV)

Selvom vi ofte forbinder hjerteslag med rytme og måske tror, ​​at et absolut regelmæssigt hjerteslag er sundt, er hjerteslag ikke alle ens. Faktisk ændrer de sig konstant, og jo mere sammenhængende udsvingene er i hastighed og intensitet, jo sundere er du...

læs mere

Stimulering af vagus-nerven og immunsystemet

I 1998 opdagede neurokirurgen Kevin Tracey en klar forbindelse mellem nervesystemet og immunsystemet. Han ønskede at undersøge sin hypotese om at stimulering af vagusnerven kunne lindre skadelig betændelse. Til forsøget brugte han rotter. Det han fandt ud af er, at...

læs mere

Stress, betændelse og sygdom

Set ud fra et sundhedsperspektiv - hvis vi definerer stress som en forstyrrelse af homeostasen, begynder betændelse ofte som kroppens naturlige reaktion på stress. Hvad mere er, at en kronisk, let betændelsestilstand har vist sig at indikere en overaktiv kamp- eller...

læs mere

Vagusnerven og den autonome balance

Alvorlig udtømning af acetylcholin har været forbundet med mange tilstande, herunder Alzheimers. Vagusnerven er hovedkilden til den anden gren af ​​ANS, det Parasympatiske NerveSystem (PNS) 1. Mens det sympatiske nervesystem udløser kamp eller flugt, er den vagus-ledede PNS ansvarlig for hvile og fordøjelse.

læs mere

Vagusnerven og forbindelsen til hjerte-vejrtrækning-hjerne

Under rejsen gennem kroppen leverer vagusnerven nervetråde til hjertet, åndedræts-systemet og mave-tarmsystemet, og når den nederste del af de nederste områder af vores indvolde.
Vagusnerven er den mest omfattende kranienerve i menneskekroppen og er blandt andet ansvarlig for mange funktioner i munden, herunder tale, appetitkontrol og endda opkastning.

læs mere

Foretag ændringen – Lav skiftet

Vi har alle en tærskel, hvor vejrtrækning gennem munden føles nødvendig
Uanset dit udgangspunkt, uanset om du begynder at hvæse under din træning eller når du bare prøver at rejse dig fra sofaen, kan du begynde at forbedre din kondition ved at genoprette vejrtrækning gennem næsen.

læs mere

Kom den stoppede næse til livs

Få fri passage i din næse. Hvordan det? Fordi næsen er designet til at regulere luftindtag. Det forbedrer skiftet til vejrtrækning gennem næsen betydeligt og reducerer symptomerne på en lukket næse helt dramatisk på lang sigt.

læs mere

Åndedræt med ansigtsmaske

Min ven er overbevist om, at nasal vejrtrækning vil hjælpe med at forhindre spredning af vira og mulige efterfølgende dødsfald.
Han siger, ”Når vi trækker vejret, har enhver virus en direkte vej til vores lunger. Masker plus vejrtrækning ind og ud gennem næsen hjælper til med at forhindre virus i at komme ind i patientens åndedrætssystem.”

læs mere

Pin It on Pinterest

Share This