Hurtig vejrtrækning, det at sukke, hurtig udånding gør at du mister alt for meget kuldioxid og det er dette tab af kuldioxid der gør dig syg. Kuldioxid er iltens følgesvend og uden nok kuldioxid ender du med at komme i ilt underskud.

Co2, kuldioxid regulerer proteiner. Hvert protein i kroppen er tilknyttet en aminogruppe. Aminer er klæbende og klæber til kuldioxid. Hvis der ikke er nok kuldioxid i din krop vil disse aminer i stedet knytte sig, klæbe sig til sukkeret i blodbanen.

Når et protein har sukker hæftet på sig er det giftigt og bliver et affaldsprodukt som det er nødvendigt af fjerne fra kroppen.

Hvad er proteinets rolle i kroppen?

Hvert eneste af de mange tusinde proteiner i vores krop har forskellige rolle. De kan være hormoner, neurotransmittere, enzymer eller antistoffer. Ovenstående betragtes som strukturelle proteiner, der opbygger vores krop og holder os sunde.

Hvad er hormoners rolle?

Disse proteiner hjælper kroppen med at kommunikere med sig selv. Tag f.eks. insulin og dets effekt på diabetes. Insulin er et hormon som dannes i bugspytkirtlen og dets job er at fortælle kroppens celler at de skal åbne sig for at lade glukosen komme ind så den kan skabe energi. Hvis insulinhormonets protein har sukker hængende på sig i stedet for kuldioxid kan insulinet ikke udføre det job det er skabt til at udføre. Resultatet af dette er at cellerne ikke får al det brændstof det behøver, bugspytkirtlen laver mere insulin og leveren frigiver mere sukker til blodstrømmen. Ergo mere insulin hvor der stadig er vedhæftet sukker, bliver pumpet rundt, cellerne sulter og mister energi og slutresultatet af dette er diabetes.

Når du trækker vejret med mellemgulvet og er bevidst om din vejrtrækning kan du regulere din vejrtrækning så du øger dit arterielle niveau af Co2. Mere end 66% trækker vejret for meget – Lær Buteyko Åndedrætsmetoden.

Indtil du kender dit C02 niveau, du kan ikke vide, om du trækker vejret rigtigt. De fleste mennesker hyperventilerer eller overånder. Derfor er du nød til at måle dit Co2 niveau for at vide om du overånder. Ilt og Co2 er uadskillelige følgesvende i arbejdet med at trække vejret på den sunde måde.

Ved at kikke på kolonnen til højre, den med uret, kan du få et førstehåndsindtryk af, hvor du ligger rent kuldioxidmæssigt.

Pin It on Pinterest

Share This