Er det bare at lufte ud?

Det kunne være en del af løsningen!

Det kunne også være noget så simpelt som at tørre lidt salvie fra krydderurtebedet og sætte ild til det. Det ligger så stille og ulmer. Under ordnede forhold, det siger sig selv. 

Eller købe en essentiel olie af høj kvalitet og bruge den i en diffuser.

Tiden, her om efteråret er hovedsæsonen for influenza, forkølelse, nys og snot. Derfor er der en god grund til at gøre det ment for sig selv at få ryddet ud i bakterierne! 

Amerikanske indianeres ritual med at brænde salvie for at rense luften for ”dårlig energi” ser ud til at være mere effektiv end blot at fjerne dårlig energi.

Et studie viser, at det at afbrænde salvie i et rum i en time reducerede antallet af luftbårne bakterier med hele 94%.

Ikke alene bliver værelset renset for bakterier, virkningen holder sig i en periode over 24 timer.
Ikke nok med det, man kunne selv efter 30 dage ikke finde syv belastende typer sygdomsfremkaldende bakterier.

”Vi har demonstreret, at det ved hjælp af medicinsk røg er muligt at fjerne forskellige plante- og humane patogene bakterier i luften inden for et begrænset rum,” skrev undersøgelsens forfattere fra National Botanical Research Institute i Indien.

Mange ritualer bruger afbrænding af krydderurter –
ligesom rygning af krydderurter er almindeligt i andre samfund.

Krydderurter bliver også brugt til at skræmme insekter væk med om sommeren i haven eller på terrassen.  https://upliftconnect.com/science-behind-smudging/

”Spansk syge” eller ”den sorte død” hærgede Europa under 1. verdenskrig.  
En af måderne at rense hospitalsstuerne på, var ved at gå fra stue til stue med en ulmende kvist fra enebærtræer. På den måde fjernede sygeplejerskerne de luftbårne bakterier fra de syge mennesker før nye patienter kom ind på stuen.

Vikingerne
I Normandiet på vikingernes tid, sætte landsbyboerne neg af grenene fra enebærtræerne rund om landsbyen for at beskytte mod onde ånder og vikinger. Når vikingerne så angreb satte indbyggerne ild til negene så vikingerne havde sværere ved at komme gennem palisaderne der lå inden for området med enebærnegene.

På samme måde som når den franske bonde skulle friske stadsstuen op inden gæsterne kom. Så gik bonden eller husmoderen med ulmende  kviste fra enebærtræet gennem stuen for at fjerne dårlig lugt og bakterier for at gøre stadsstuen attraktiv.

Nogle steder raspede man dele af enebærtræet til savsmuld og satte ild til det. Det giver en dejlig duft, renser for luftbårne bakterier og holder insekter væk.
Når savsmulden var brændt op lå der en bræmme af uforbrændt enebærsavsmuld tilbage. Denne rest havde opsuget lugten af brændt træ og kun efterladt den dejlige duft af enebærtræ. Det skyldes olierne i træer.

Det vi nok bedst kender enebærtræet fra, er gin!

Mange mennesker med vejrtrækningsproblemer har det svært med skarpe dufte. Derfor vil jeg råde til at være borte i den tid du har gang i enebærtræet.
Når du kommer hjem, lufte ud, og nu nyde glæden ved den dejlige duft og fraværet at sygdomsfremkaldende luftbårne bakterier.
Hvis der er oplysninger du har haft glæde af vil jeg være taknemmelig hvis du deler dem med dine venner.

Tak fordi du læste med så langt.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig. 
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilere, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventialtions syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet. 

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 10 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden, den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se på din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

 

Pin It on Pinterest

Share This