Superinteressant forskning om hvorfor børn af rygende forældre oftere udvikler lungebetændelse, bronkitis og andre lidelser samtidig med de har en højere sandsynlighed for at eksperimentere med rygning når de bliver voksne.

“Hosterefleksen beskytter vores lunger mod potentielle skade fra trusler i vores omgivelser. Det kunne være kemikalier og støv. Når børnene bor hos forældre der ryger bliver denne refleks, som er en af de vigtigste reflekser i vores krop overhovedet, svagere”

Læs her hele artiklen:

kid_cough_final – secondhand smoke impars vital cough reflex in Kids

Hvad har det så lige med astma at gøre?

Når vi hoster, tager det ene host det andet. Det betyder at vi trækker vejret mere for hver host vi har for at være klar til det næste host. En ond cirkel. Det fører til, at hvis vi ofte hoster, vil vi vænne vores vejrtrækningscenter til at justere på mængden af luft der skal til hvert åndedræt. Når vi over længere tid øger den luftmængde vejrtrækningscentret skal sørge for vi trækker ind og puster ud vil vi automatisk trække vejret mere – så meget mere at vores krop ikke kan håndtere den øgede mængde. Det kan føre til skjult kronisk hyperventilation, som iflg. professor Buteyko er årsagen til mange af de sundhedsproblemer vi oplever.

 

Pin It on Pinterest

Share This