NIAID

November 2, 2009

BULLETIN
Updated Results: In Youngest Children, a Second Dose of
2009 H1N1 Influenza Vaccine Elicits
Robust Immune Response

 

NIAID har gennemført og vurderet en undersøgelse om immunrespons hos børn og offentliggjort de foreløbige resultater som viser, at børn på 9 år og yngre får en betydelig forbedret immunrespons hvis de får en 2. dosis influenza vaccine på 15 microgram.

Det kliniske forsøg vurderede immunresponsen hos børn mellem 6 mdr. og 17 år som modtog to doser på enten 15 eller 30 microgram af 2009 H1N1 influenza vaccinen. Et af de vigtigste resultater fra denne undersøgelse er, at bland børn på 9 år og yngre fremkalder vaccinen en solid immunrespons efter 8 til 10 dage, hvilket er en væsentlig forbedring i forhold til immunresponsen hos den samme aldersgruppe som kun fik en enkelt dosis.

Disse resultater understøtter ACIPs (Advisory Committee on Immunization Practices nuværende anbefaling. ACIP står for anbefalinger omkring alle vaccinationer i USA. For at opnå en immunrespons som formodentlig kan beskytte mod sygdom hos børn på ni år og yngre bør de modtage to 15 microgram doser af vaccinen mod N1H1 2009 udgaven. Samtidig fastslår undersøgelsen at børn over 9 år kun skal have en vaccination på 15 microgram af N1H1 2009 udgaven.

De midlertidige resultater omfatter data fra alle tilgængelige prøver fra de 583 involverede børn som deltog i undersøgelsen og bygger på de indledende resultater som blev offentliggjort den 21. september 2009 med resultater fra en del frivillige. Disse tidlige resultater bygger på blodprøver der blev taget otte til ti dage efter første indsprøjtning. Dette viser at hovedparten af børnene fra 10 år og ældre opnåede en stræk immunrespons. I modsætning til yngre børn som ikke reagerede stærkt på en enkelt dosis på hverken 15 eller 30 microgram af vaccinen.

De nye data som blev indsamlet otte til ti dage efter den anden dosis vaccine bliver har sammenlignet med resultaterne 21 dage efter den første vaccination.

  • Blandt de yngste børn (fra 6 til 35 måneder) havde 100% af denne gruppe en stræk immunrespons allerede efter den anden 15 microgram dosis sammenlignet med kun 25% efter 3 uger efter den første dose.
  • Hos børn mellem 3 til 9 år, havde 94% en stærk immunresonse efter den anden 15 microgram indsprojtning sammenlignet med 55% 3 uger efter den første dose.
  • Helt overordnet var immunresponsen hos børn der havde modtaget to 15 microgram doser sammenlignet med de der havde modtaget to 30 microgram doser ens, hvilket indikerer at det at modtage to 15 microgram doser er tilstrækkeligt for at opnå en stærk immunrespons.

Analyser fortsættes med data fra denne undersøgelse og yderligere resultater vil blive offentliggjort når de bliver tilgængelige.

Yderligere oplysninger kan findes her NIAID’s H1N1 Flu page.

Pin It on Pinterest

Share This