1. del

Gid Gud sendte hver eneste geniale opfinder en kvinde som Ludmila Novozhilova! Himlen havde for længe siden besluttet at disse to mennesker, der hver for sig var talentfulde på hver sin helt egen måde, skulle mødes. Og til sidst fandt deres historiske møde sted den 9. februar 1969. Det er svært at sige, hvad der ville være blevet af forfatteren af Discovery of Diseases of Deep Breathing og hans fremragende metode til at normalisere åndedrættet  uden brug af medicin, hvis dette møde aldrig havde fundet sted.

Konstantin Buteyko ville formodentlig have fundet en eller anden form for sti for sin metode, da han var meget stædig og målbevidst, men det er også muligt, at han ville være blevet knust af den bureaukratiske maskine. Historien giver os mange eksempler på opfindere, der er blevet gale, ruineret sig selv ved hjælp af druk, hænge sig selv og så videre. De er hverken dårlige eller svage mennesker, men betydningen af deres opdagelser medførte et massivt pres på dem fra mørke modsatrettede kræfter.

Og opdagelsen af “the Diseases of Deep Breathing” var en af de største medicinske opdagelser nogensinde! Det underkendte og udsatte alt det almindelige læger troede de vidste, og det så meget, at højtstående bureaukrater, som ivrigt propaganderede for kulten af pille-baseret medicin, var parate til at erklære navnet Konstantin Buteyko bandlyst. De ville gøre noget for at stoppe den stoffri Buteyko metode fra at blive udbredt viden.

I lyset af alt dette, var Ludmila Novozhilova’s indtræden i Buteyko’s liv som manna fra himlen. Det ville have været vanskeligt at finde en mere energisk supporter. Tyve år efter deres første møde, fortsatte Buteyko at drage fordel af denne kvindes energi og evne til at forsvare Discovery of Diseases og Buteyko Method .

Tyve år efter deres første møde fortsatte Buteyko med at have glæde af denne kvindes energi og evne til at forsvare ”Opdagelsen af lidelserne forårsaget af dyb, tung vejrtrækning” og selve Buteyko Metoden. Buteykos tidligere patient gjorde rigtig meget i løbet af årene og deres samarbejde. Og alligevel, selv om hun kun havde forsvaret hans arbejde ved en eneste anledning, ville hun, med sit liv på denne smukke jord, have tilbagebetalt sin frelse til dette videnskabelige geni, hundredefold. Det var lige netop hvad der var brug for på det tidspunkt og kun Ludmila havde den nødvendige beslutsomhed.

I begyndelsen af maj 1989, var en af de første Buteyko konferencer blevet afholdt i Kiev – den første officielle, der afholdes i Buteyko’s hjemland. Du kan forestille dig, hvordan Buteyko, der var født i Poltava-regionen i 1923, følte. Langt om længe, efter års fattigdom og forfølgelse, vil patienter og forskerne lytter til ham i hjertet af Ukraine.

Efter konferencen gik vi til restaurant Dnipro. Lederen af den musikalske gruppen der underholdt os med skønne ukrainske sange erklærede ”Selvfølgelig spiller vi for alle her, men først og fremmest spiller vi for dig, vores elskede Dr. Buteyko. Vi er glade for, at du findes, og at du har lavet din Store Opdagelse.” I almindelighed forstår Ukrainere hvad den store opfinder gjorde for dem, men på ingen måde alle, skulle det vil vise sig! Selve konferencen passerede ikke uden problemer.

Alt startede meget godt. Vi var til møde i en af de bedste konference haller i Kiev, midt i centrum. Buteyko havde ophold i det prestigefyldte hotel ved siden af, og syntes omsider at være fri for forfølgelse fra myndighedernes side. Foyeren i Konference hallen blev pakket. Tilhængere af Buteyko kom frit frem. Hans kvindelige studerende var smukt klædt og smilende til festen. Folk spiste is, mens de glade udvekslede oplysninger. Efter så mange år med hemmelig aktivitet, forfølgelse og tilbageholdelse i anstalter, var det en rigtig ferie.
Jeg var i foyeren med min ukrainske ven, dr Novoselov – samme Vladimir Novoselov der senest i maj 1989 havde afsluttet en vellykket afprøvning af Buteyko Metode på folk der blev ramt af stråling fra Tjernobyl.

Han var den første i landet der indledte et angreb på AIDS – præcis to år senere, i april 1991, han har gennemført et modigt forsøg af Buteyko Metode på 13 aids-patienter. Kun få mennesker kender til dette legendariske, mirakuløse forsøg (tabletten mafia skjuler dem fra patienter), men jeg vil beskrive dem i detaljer i de efterfølgende kapitler, måske endda i de næste bind af denne bog. Det er af stor betydning at de ikke blever skjult for offentligheden.

Men i det øjeblik, den 5. maj 1989, stod Volodja Novoselov og jeg i den hyggelige foyer i den prægtig konferencesal, drikker appelsinjuice og spiser lækre kager.
Vi var glade for, at bevægelsen kunne komme ud i det fri, og tænkte, at det kun Buteyko’s venner der var samlet i denne hal … men hvor var vi galt afmarcherede!

Historien bliver her genfortalt af mig ….. hovedpersonen Konstantin Buteyko døde i 2003. Flere russiske forfattere har skrevet artikler og bøger om Buteyko og hans kone …. det er fra nogle af disse artikler og bøger jeg genfortæller oplevelserne.

Pin It on Pinterest

Share This