Hvis du har forhøjet blodtryk fordi du er overvægtig kan det være du bliver tilbudt et nye medikament.

Så kom medikamenet Lorcaserin fra Arena Pharmaceuticals endelig på det amerikanske marked. Med godkendelse og grønt lys fra FDA. Medikamentet der kan hjælpe dig med at tabe nogle af de overflødige pund.

Det samme produkt blev i 2010 afvist af FDA.

Det første medikament af denne type for svært overvægtige kom på markedet for over 10 år siden. Betingelserne for at få medikamentet dengang var, at ud over at være svært overvægtig skulle der også være yderligere et helbredsproblem. F.eks. forhøjet blodtryk.

Når man læser det med småt viser undersøgelser udført i forbindelse med godkendelsen af produktet, at de mennesker der deltog i undersøgelsen gennemsnitlig tabte sig 3,1% i løbet af et år.

Det virker ikke overbevisende. Lad os sige, at hvis jeg vejer 200 kg, vil jeg i løbet af et år taber 6,2 kg. Jeg er ikke overbevist!

Samtidig er der den lille hage ved det. Medikamenter kan forårsage svulster, knuder, forhøjet blodtrykket og skade hjerteklapperne. Det lyder som en høj pris at betale for at tabe 3,1% i løbet af et år.

Denne gang, i modsætning til i 2010, siger FDA at det er en ubetydelige risiko …. Jeg ved ikke hvor ubetydelig den er – hvis man i forvejen har forhøjet blodtryk og så bliver tilbudt et medikament der yderligere kan forhøje blodtrykket for at tabe en smule vægt. Gad vide hvad der har ændret siden tumorer og skader på hjerteklapper ikke mere anses som væsentlige bivirkninger?

Der er også den mulighed at lære at trække vejret rigtigt. Rigtigt, sådan som kroppen gerne vil have det, hvis den kunne – det sænker blodtrykker i løbet af ganske kort tid – og vedbliver du med at trække vejret rigtigt, sænker du både blodtrykket og taber dig permanent. Uden så meget som at snuppe en eneste pille – blot ganske naturligt. Kroppen kan ikke andet!

Der er masser af krudt i Buteyko åndedrætsmetoden!

Pin It on Pinterest

Share This