Så har du HER mulighed for at tage Max Lüsches farvetest for at finde ud af hvordan det står til med din stress lige her og nu.

Hvad er så grunden til, at det er en god ide at være klar over sit stress niveau?

Når vi føler os stressede, overånder vi ganske automatisk. Det er helt i orden når det drejer sig om ganske kort tid, kæmp eller flygt reaktionen sætter ind. Når vi er stressede over lang tid, bliver overåndingen til kronisk hyperventialtion med de negative virkninger det giver.

HER kan du tage en anden lille test der giver dig andre informationer om dit stress niveau.

De to tests tager udgangspunkt i Dr. Max Lüscher’s forskning som fandt sted i løbet af den første del af sidste århundrede.

Max Lüscher helligede sit liv til studiet af hvordan farver påvirker adfærd og arbejdede sammen med nogle af verdens største virksomheder.

Det er vigtigt at forstå at resultatet fra tests som denne kan give mening både på langt som kort sigt. Det betyder f.eks. at hvis du føler dig nedtrykt eller ked af det når du tager teksten, vil du kunne se denne tilstand afspejlet i dit resultat. Det er også muligt at du også bliver opmærksom på dybere konflikter hvis du tager testen gentagne gange over en periode – der kan fremkomme mønstre som gør dig opmærksom på nogle konflikter. Du kan tage testen lige så ofte som du har lyst og resultatet vil stadig være brugbart for dig. Naturligvis vil resultatet ikke være det samme hver gang du tager testen, undtagen hvis du tager den, når bestemte situationer opstår. Samtidig er det vigtigt at søge professionel hjælp hvis en alvorlig tilstand er vedvarende.

Selve testen er funderet i farvepsykologi. Undersøgelsen blev gennemført ved at analysere responsen fra hundredetusinde af mennesker over hele verden. For at bestemme hvordan visse farver får os til at føle os tilpas. Ved at gøre det modsatte, altså bruge de farver mennesker oplyser giver dem en bestemt følelse kan vi få noget interessante indikatorer om den persons øjeblikkelige følelsesmæssige tilstand.

Testen er velkendt i det meste af Europa.

Er testen pålidelig og driftssikker? Det spørgsmål må vil lade være op til dig. Den er måske en retningspil som kan give dig bekræftelse eller afkræftelse på hvordan bestemte situationer stresser og påvirker dig.

Lidt om Max Lüscher. Efter at være blevet optaget på universitetet studerede han filosofi og psykologi. Han afsluttede sine studier med hæder for sin doktorafhandling ”Color as an aid in psychological diagnosis”. Fra 1961 til 1965 arbejdede Lüscher som underviser og professon i Basel og Berlin og senere ledede han ”Insitute for Medical Psykhological Diagnosis” i Lucerne i Schweiz. Det vigtigste fokuspunkt i Lüschers forskning er virkningen af farver på mennesker udfra psykologisk sociale aspekter tillige med farvers psyklogiske betydning for industrien.

Lidt om farvernes betydning i Lüscher farve test.

Menneskers valg af farver viser deres psykosomatiske og følelsesmæssige status og hvordan de føler omkring sig selv.

Dr. Lüscher fortæller som sine fire fundamentale farver:

Blå: tilfredshed – følelsen af at høre til, den indre forbindelse og relationen til sin partner

”Hvordan jeg føler mig i forbindelse med et mennesker som er tæt på mig”

Grøn: Selvrespekt – Indre kontrol af viljestyrke og evne til at nyde

”Den måde jeg ønsker at være på”

Rød: selvtillid – Aktivet, drive og reaktion overfor udfordringer

”Hvordan jeg håndterer ændringer”

Gul: Udvikling – Holdning til forventninger, holdning overfor fremtidig udvikling og mod nye oplevelser

”Hvad jeg forventer af fremtiden”

God fornøjelse!

Pin It on Pinterest

Share This