Triggere som adfærd

Træningsaktiviteter kan i selv tjene som triggere (stimulus-kontrol) til at forstærke adfærden ved at overånde, overventilere. Overånding, overventilering mens du deltager i en sport kan spille en ikke uvæsentlig rolle i dårlige præstationer.  Præstationer, som måske kunne være meget bedre med nogle ganske få ændringer og træning i at spotte triggerne i adfærden.

Derfor får du endnu en klienthistorie.

CASE: Træning får mig til at føle mig dårligt tilpas

En eliteatlet, der sideløbende arbejdede som fysioterapeut, blev bange for at træne, fordi den udløste uønskede fysiske symptomer og følelser.
Hun havde derfor afbrudt alle sine workouts for 6 måneder siden og havde ligeledes også taget på i vægt.

Hun var blevet så bange, at hun også aflyste vandreture med sine venner. Det var lidt af en øjenåbner for hende, at selv om hun hjalp sine patienter med deres vejrtrækning i sit arbejde som fysioterapeut, havde hun ikke den ringeste ide om muligheden for, at hendes egen vejrtrækningsadfærd kunne være en del at hendes symptomer og problemer.

Hun fik sit PetCO2 niveau testet på motionscyklen.

PetCO2 betyder den mængde kuldioxid der er i udåndingsluften.
Jeg måler PetCO2 med min CapnoTrainer, som er et instrument lige netop til bla. den opgave.

Efter at have øget træningsbelastningen på cyklen fra nul til lidt, faldt hendes PetCO2 til 25 mmHg. Der er ikke noget at sige til at alle hendes symptomer øjeblikkeligt dukkede op.

Ved at træne det, der genoprettede de normale PetCO2-niveauer, fjernede hun symptomerne.

Nu da hun vidste hvordan hun kunne træne og holde de rette CO2-niveauer, vendte hun tilbage til sin sport og de træninger hun havde savnet så meget.  

Efterfølgende, nød hun at tage på tur med vennerne. Det at hun vende tilbage til at udføre sine fysiske træninger, aktiviteter og deltage på eliteniveau fik humøret og smilet frem igen. Træning var ikke længere styret af vaner og adfærd der udløste den kraftige overånding.

Jeg har oprettet en gruppe for os med interesse i vejrtrækning på Facebook .
Jeg håber du vil være med i gruppen og dele ud af dine spørgsmål og erfaringer.

Hvis du har venner, familie og kollegaer du tror kunne have glæde af at bliver opdateret omkring vejrtrækning vil jeg være taknemmelig hvis du deler.

Du er også meget velkommen til at dele dine tanker med mig.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig. 
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilere, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventialtions syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet. 

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 10 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden, den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se på din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

Pin It on Pinterest

Share This