Eksperimentel astma medicin næsten halverer anfald

skriver: http://wraltechwire.com/business/tech_wire/news/blogpost/11437664/

GSK ønsker at afhjælpe en sjælden form for astma ved at slå eosinofile granulocytter ihjel. Det lader til at virke rigtig godt for nogle patienter. Et af problemerne kunne være, at vi ikke ved noget som helst om hvad der på længere sigt sker, når vi slår de celler ihjel der uskadeliggør parasitter. Et andet problem kunne være, at den kraftige, vedvarende hoste som er karakteristisk for denne lidelse, intet har med astma at gøre. Derfor kan det synes unødvendigt at give det til mennesker med astma!

Under forsøget døde 3 patienter, ikke som følge af forsøget, fortalte forskerne. Det ville have været meget betryggende at vide hvad de døde af.

Videnskaben ved meget lidt om hvad der forårsager en overproduktion af eosinofile granulocytter. Et af symptomerne ved at have for mange eosinofile granlocytter er en kraftig kronisk hoste som intet har med astma at gøre.

Hvad er Eosinofile granulocytter?

http://www.bioweb.dk/biolex.php?Desc=524

Eosinofile granulocytters står for vores forsvar mod parasitter. Cellerne indeholder små blærer med et protein der kaldes for MBP (Major Basic Protein). MBP er giftigt overfor mange parasitlarver og desværre også overfor vores egne celler. Når vi angribes af parasitter ophobes eosinofile granulocytter i området og parasitterne uskadeliggøres.

Uheldigvis kan vores egne celler også skades. Af ukendte årsager ophobes eosinofile granulocytter også ved allergiske reaktioner som fx astma. Det medfører at overfladecellerne i lungerne kan skades af ophobede eosinofile granulocytter.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This