Jeg tror, jeg har sagt det før… ellers gentager jeg det gerne.

Jeg har verdens bedste job!

Klienten er en yngre mand som havde svært ved at holde fast i sit arbejde.

Der var sket det, at han udviklede besvær ved at trække vejret, fik hyppige hovedpiner og i lange perioder i løbet af arbejdsdagen blev generet af træthed, grænsende til udmattelse. 

Han havde også virkelig svært ved at vågne om morgen… og komme ud af fjerene.

Disse problemer førte ofte til fravær på jobbet og konsekvensen var hyppigt, at han stod uden job.

Det viste sig, at listen over hans ansættelser var alenlange. 

I løbet af vores indledende samtale lagde jeg mærke til, at han havde svært ved at vise tillid til andre og især tillid til  sine forventninger til sig selv… så hellere for en sikkerheds skyld – når du ingen forventninger har til dig selv har du heller ikke megen tillid til at du kan nå dine mål. 

Til sine fysiske undersøgelser hos læge og hospital fik han at vide, at alt var helt og aldeles normalt. De kunne ikke finde noget at sætte en finger på og derfor blev det billede omgivelser havde af ham, at han bare var doven og opdigtede symptomer.

Så var det han fandt mig.

Da jeg første gang så ham i klinikken så jeg en meget tynd mand med meget lavt selvværd. Han havde nok det mest triste ansigt jeg havde set.

På de skemaer han havde får tilsendt inden vi begyndte på vores samarbejde kunne jeg se, at det vi først skulle finde ud af var, om han led af det vi kalder ”Kronisk hyperventilations syndrom.” Nogle gange kaldes det, ikke at kunne finde en præcis diagnose også ”fat file syndrom” netop fordi klienten/patienten har været igennem alverdens undersøgelser uden det har resulteret i at finde noget konkret. Klienten/patientens mappe bliver tykkere og tykkere…

Tilbage til CHVS (Chronic Hyper Ventilation Syndrom) hvor symptomerne bl.a. er, at  man meget let bliver træt, sover dårligt, let kan blive hyperaktiv og have en dårlig kropsholdning. Det kan også give vejrtrækningsproblemer især i forbindelse med forskellige begivenheder eller når man er stresset. Det kan være noget så enkelt som at gå op ad trapper. Det kan være årsagen til svimmelhed. Det kan være årsagen eller resultatet af ængstelse, panik, angst. Plus mange andre ting.

Heldigvis havde han læst om Buteyko åndedrætsmetoden.

Og besluttet sig til, at det nok var det er kunne hjælpe ham.
Efterhånden som vejrtrækningen blev bedre rådede jeg ham til at følge sit hjerte og gøre alvor at sine drømme.
Jeg bad ham forestille sig hvad han ønskede sig i livet og beskrive det for mig mens han udførte en aktivitet.

I dette tilfælde var det at stå på et balancebræt!

Når vi står på et balancebræt sker der ofte det, at vi glemmer at trække vejret normalt for at koncentrere os om at holde balancen. Begge ting er muligt – når man træner. Nu kunne han stå på balancebrættet og samtidig koncentrere sig om at drømme stort!

Han blev meget passioneret og trænede på livet løs, han havde lært at lytte til sin krop og sin vejrtrækning.

Efter et par måneder mødte jeg ham ved en tilfældighed.
Han var blevet forfremmet på sin arbejdsplads.

Så sendte han mig en opdatering… han havde mødt den smukkeste og dejligste pige og udviklet et dybt og ægte forhold til sit livs kærlighed. Han var blevet gift, havde nu en familie og sin egen lille virksomhed.
Det, der nok viste mig allertydeligst at han var nået i mål, var det smil der hele tiden spillede om hans mund og de øjne der strålede om kap med solen.

Det er heldigvis sådan, at vores vejrtrækning har en finger med i alt hvad vi foretager os gennem livet på så mange flere måder end vi kan forestille os.

Det var jo det jeg sagde i begyndelsen, jeg har verdens bedste job.

Jeg har oprettet en lukket gruppe for os med interesse i vejrtrækning på Facebook .
Jeg håber du vil være med i gruppen og dele ud af dine spørgsmål og erfaringer.

Hvis du har venner, familie og kollegaer du tror kunne have glæde af at bliver opdateret omkring vejrtrækning vil jeg være taknemmelig hvis du deler.

Du er også meget velkommen til at dele dine tanker med mig.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig. 
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilere, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventialtions syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet. 

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 10 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden, den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se på din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

Pin It on Pinterest

Share This