Dette er medicin, der er designet til at målrette og blokere en bestemt del af dit immunsystem, der er involveret i allergiske reaktioner og astmasymptomer.

Disse stoffer erstatter ikke din langtidsvirkende og kontrollerende medicin. Heller ikke den hurtigtvirkende, her-og-nu inhalator. Den biologiske medicin og den medicin du tager til daglig, bruger du sammen.

Din læge vil hjælpe dig med at finde ud af om du evt. skal have reduceret dosis af din langtidsvirkende medicin når du samtidig bruger biologisk medicin.

Biologisk medicin er fremstillet af levende dyr, planter eller celler og er i tilfælde af astma er de alle antistoffer.

Biologisk medicin betragtes som kontrolmedicin altså den langtidsvirkende medicin, fordi de er designet til at reducere astmasymptomer og risikoen for et astmaanfald på lang sigt. Den type medicin er forbeholdt de patienter, der har allergisk astma eller eosinofil astma med svære symptomer på trods af brugen af ​​både kort-/langtidsvirkende inhalationsmedicin.

Allergisk astma identificeres ved et højt serum-IgE-niveau. Når almindelige allergener udsættes for f.eks. husstøv, pollen, kæledyr osv. danner de et antistof hos nogle mennesker.

IgE resulterer i frigivelse af et stof kaldet histamin fra visse celler, kaldet mastceller. Det kan give luftvejs-inflammation og dermed indsnævring af passagen i luftvejene. Xolair indeholder indholdsstoffet  Omalizumab som blokerer for frigivelsen af histamin.
 (Immunoglobulin E (IgE) er et antistof der normalt findes i lav koncentration i blodet. Koncentrationen stiger ved en infektion af parasitter og ved IgE-allergi. IgE kan bindes til receptorer på mastceller og udløse allergi.)

Ved eosinofil astma producerer kroppen en overskydende mængde af en betændelsescelle kaldet eosinofil celler. Disse celler forårsager luftvejsinflammation og øger astmasymptomer og risikoen for et astmaanfald. Eosinofil astma og allergisk astma kan overlappe hinanden.

De biologiske stoffer, Mepolizumab og Benralizumab, fungerer ved at reducere produktionen af ​​eosinofiler, hvilket reducerer risikoen for luftvejsinflammation og et astmaanfald.

Disse biologiske midler administreres normalt enten subkutant (i underhuden) eller intravenøst ​​på en specialklinik af en sygeplejerske eller en læge.

For at blive overvejet til behandling med en biologisk medicin skal du have ukontrolleret astma på trods af maksimal medicinsk behandling til kontrollen, og du skal enten have et højt IgE-niveau eller et højt eosinofiltal.

Hvis du meget ofte har alvorlige astmasymptomer på trods af din langtidsvirkende medicin, tilbagevendende besøg på akutafdelingen og løbende brug af oral kortikosteroid-medicin, skal du bede din læge om at tjekke dit serum-IgE og eosinophil-antal.

En forhøjelse i den ene eller i begge kan måske få din læge til at kvalificere dig til at starte med et biologisk middel.

Denne biologiske medicin har revolutioneret behandlingen af ​​svær astma og fører os nu ind i området for personlig medicin, som vil fortsætte med at vokse i de kommende år.

Når alt det er sagt, så skal du også tænke på, at du selv ved hjælp af din vejrtrækning kan gøre underværker for dig selv.
Det er så vigtigt at kende til den måde vi trækker vejret på, at det ikke kan siges ofte nok.

Det drejer sig ikke kun om at hive luft ind og puste ud igen. Det drejer sig om at forstå hvordan du skal bruge din vejrtrækning til at hjælpe dig selv. Der lever så uendelig mange myter om vejrtrækning som i det lange løb ikke er til gavn for dig.

Der er den rent mekaniske del og så den respiratoriske del fint flettet sammen med forståelsen af hvorfor vi gør som vi gør – og derigennem finde ud af, at vi faktisk ofte ikke gør det vi troede vi gjorde!
Altså vores adfærd! Og den kan vi gøre noget ved, når vi ved hvad der er i spil!

Godt Nytår!
Jeg håber du er kommet godt ind i 2020 og får et fremragende, sundt år.

 

 

Hvis du har venner, familie og kollegaer du tror kunne have glæde af at bliver opdateret omkring vejrtrækning vil jeg være taknemmelig hvis du deler.

Du er også meget velkommen til at dele dine tanker med mig.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig.
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilere, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventialtions syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet.

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 13 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden, den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se på din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 så vi kan få os en god snak om hvad der er muligt. Du får grundigere og mere relevante oplysninger ved at slå på tråden end jeg kan svare dig på mail. 

 

Pin It on Pinterest

Share This