I 1952 opdager den russiske Professor Konstantin Buteyko hvad der er den primære årsag til astma og andre relaterede sygdomme.
Årsagen som professoren havde fundet, var forkert vejrtrækning. Det han betegnede som skjult hyperventilation.

Skjult hyperventilation er det at trække vejret i overdriven mængde i forhold til det niveau som normalt bliver anbefalet i medicinske lærebøger. Den skjulte hyperventilation er ofte ikke diagnosticeret, og alligevel kan mængden af luft være to til tre gange mere end hvad vi normalt behov for.

For mennesker der i almindelighed er prædisponeret for at udvikle astma sker der det, at luftvejene svulmer op på grund af inflammation. Det giver kramer i luftvejene, de trækker sig sammen, du føler at du ikke kan få vejret. Samtidig øges produktionen af slim. Dine luftveje forsøger at holde på kuldioxiden i luften i dine lungerne så du kan trække vejret frit igen –  jo mere du forsøger at trække vejret jo mere kortåndet føler du dig.
Jo mere du trækker vejret gennem munden jo mere udtørrer og dehydrerer lungerne og den onde cirkel er igang.

Troldmanden Mathias og Victor

Troldmanden Mathias og Victor

Ved at ændre måden at trække vejret på ved hjælp af enkle åndedragsøvelser og små ændringer i livsstilen, vil astma symptomerne i det store og hele blive væsentlig nedsat og i nogle tilfælde helt forsvinde.

Astma Care clinic kan fremvise mærkbare resulteter i løbet af så lidt som to uger. Til dags dato er det den mest effective, naturlige terapi for astma i verden. Du kan se resultaterne under videnskabelige undersøgelser. Og metoden er helt medicinfri. Det vil sige, at du bruger den medicin din læge har ordineret dig, vi lærer dig at trække vejret!

Hvordan opdager du hvis dit barn “overindånder”?

Har du lagt mærke til om dit barn gør nogle af de følgende ting;

  • Trækker vejret gennem munden
  • Sukker gaber med lange åndedrag
  • Kan du høre dit barns vejrtrækning
  • Tager dit barn  en stor indånding lige før det taler?

Hvordan ved jeg om det virker?

Her er en meget simpel og effektiv øvelse til at få en fri næse – og jeg har taget det fra børnenes bog ABC til at blive astma fri.

“Så kommer troldmanden Mathias. Han visker en hemmelighed i Victor’s øre – hemmeligheden om hvordan Victor kan få en fri næse.”

Du kan også gøre det;

  • Sæt dig ned.
  • Tag et lille åndedrag ind gennem din næse. Du må ikke kunne høre du trækker vejret! Pust ud gennem din næse.
  • Nu skal du holde dig for næsen med dine fingre – der må slet ingen luft komme ind eller ud.
  • Så skal du nikke med dit hoved – op og ned, op og ned, op og ned ………. Lige så længe som du kan.

Når du trækker vejret ind – skal du kun trække vejret ind gennem din næse – forsøg at lade være med at lade lidt luft snige sig ind gennem munden. Få styr på din vejrtrækning så hurtigt som overhovedet muligt.

Vent et halvt minuts tid – og begynd så forfra. Når du har lavet denne lille øvelse 3 gange vil du have en fri næse. Hvis der stadig er en lille smule tilbage, skal du bare blive ved et par gange mere, din næse skal nok blive fri på denne made.

Har du lagt mærke til elefantens næse i forhold til dens mund!

Har du lagt mærke til elefantens næse i forhold til dens mund!

Nu gælder det om at holde munden lukket …. undtagen når du spiser, drikker og taler!

Hvis din næse stopper til igen, har du måske glemt at du skal bruge næsen til at trække vejret igennem. Så bliver du bare nød til lave denne denne øvelse igen – hver gang du laver øvelsen vil din næse blive fri.

Pin It on Pinterest

Share This