Kan vi blive enige om, at vi alle har vaner?

Også når det gælder vores vejrtrækning?

Gode – Dårlige?

Uanset om vores vejrtrækningsvaner er gode eller dårlige, så er det vaner.

Tænker vi på, at vores vejrtrækningsvaner kan have en altafgørende indflydelse på vores helbred og præstationer i hverdagen 

  • Fordi:
  • Alle vaner er løsninger 
  • Alle vaner er fysiologiske 
  • Alle vaner er reguleret af triggere 
  • Alle vaner er motiverede 
  • Alle vaner er et resultat/giver udbytte som vedligeholder dem 
  • Alle vaner har en historie 

Fysiologi, vores vejrtrækning er en enorm samling af vaner, ofte helt og aldeles ubevist om hvorfor de opstod.

Vores vejrtrækningsreflekser, vaner kan også være konditionerede. At bearbejde noget der bringer den ønskede tilstand – du ved lige som Pavlovs hunde. Når hundene hørte lyden af madskålen, begyndte de at savle.
Det er den klassisk indlæringsform der hele tiden finder sted uden vi er bevidste om det. Helt kort fortalt er det når to oplevelser ubevidst kobles sammen.

Derfor kan det, at vi f.eks. gisper være en ubevidst refleks, vane i nogle situationer. Gispet kan også blive trigget som en social drivkraft.

Når vi oplever, at vejrtræningen ikke er så effektiv som vi ønsker, skal vi i mange tilfælde begynde med at se på adfærden!

Begynde med begyndelsen, da det giver et meget detaljeret billede af hvad det er vi gør og hvad der er årsagen til hvad vi gør … resultatet kender vi, altså den dårlige vejrtrækning.

Så vi ser på årsag – virkning!

I rigtig mange tilfælde kan vi gøre rigtig meget for vejrtrækningen når vi har afdækket hvornår vejrtrækningen går galt. For det gør den måske ikke hele dagen eller natten. Der kan være specielle områder eller tidspunkter hvor det går galt. Det har så indflydelse på hvordan resten af dagen eller natten forløber.

Hvis du har venner, familie og kollegaer du tror kunne have glæde af at bliver opdateret omkring vejrtrækning vil jeg være taknemmelig hvis du deler.

Du er også meget velkommen til at dele dine tanker med mig.

Giv din vejrtrækning et tjek

Har du en mistanke om, at din vejrtrækning ikke er helt som den skal være, vil jeg gerne hjælpe dig. 
Jeg hjælper mennesker der hyperventilerer, overventilere, overånder – kært barn har mange navne. Mange gange hedder det også kronisk, skjult hyperventialtions syndrom. Det er når det er svært at sætte fingeren lige på der hvor årsag/virkning er svær at finde. Det oplagte og på ingen måde skjulte, kunne være astma, KOL, allergier, forhøjet blodtryk, søvnapnø og andre lidelser der har forbindelse med åndedrættet. 

Metoden henvender sig til både børn, unge, voksne og ældre med vejrtrækningsproblemer fordi øvelserne bliver tilpasset til lige præcis dit behov!

Det er mere end 10 år siden jeg begyndte at arbejde efter den metode der hedder Buteyko åndedrætsmetoden, den arbejder jeg stadig med og kombinerer den nu med CapnoTraining. Når jeg bruger en CapnoTrainer kan både du og jeg se på din vejrtrækning fra åndedræt til åndedræt. Så får vi vished for, om den opfylder de rent fysiologiske normer.
Den viden sætter dig i stand til at få mere ud af din sport og motion. Eller bare en væsentlig øget livskvalitet og sidst men ikke mindst være aktiv med dine børn, børnebørn, blive en bedre motionist.

Et besøg hos mig erstatter ikke besøget hos din læge. Får du medicin skal du huske at rette dig efter de anvisninger du har fået af din læge.

Slå på tråden, den trådløse 40403401 eller send mig en mail på mailto:lwb@astmacare.dk

 

Pin It on Pinterest

Share This