5. myte

Hvis jeg hyperventilerer vil jeg besvime pga. overiltning

Nej!

Det er forkert!

Under minimal normal vejrtrækning er iltningen af arteriel blod ca. 98-99%.

Overiltning, når du indånder helt normal luft, er umuligt.

Overiltning af blod er mulig ved at indånde rent oxygen eller hyperbarisk vejrtrækning  – 100% ren ilt (trykkammerbehandling).

Disse metoder øger kun iltning af blodet i mindre grad. Bemærk, at normal vejrtrækning er usynlig og uhørlig. Det er så let, at de fleste mennesker ikke føler det.

Øget vejrtrækning giver derfor ikke mere ilt i blodet! Uanset hvor dybt, hurtigt og meget jeg trækker vejret kan jeg ikke få mere ilt til blodet. Vi kan ikke komme til at overilte blodet uanset hvor meget vi prøver, mens rent ilt er gift for lungerne.

Hundredvis af offentliggjorte undersøgelser har tydeligt vist, at hyperventilering eller rettere vejrtrækning der er større end den beskedne medicinske norm reducerer iltforsyningen til hjernen, hjertet, leveren, nyrerne og alle andre vitale organer som følge af tab af CO2.

Du kan besvime af hyperventilation på grund af for lav iltning af hjernen.

Ikke desto mindre siger folk med lidt kendskab til fysiologi på tv, radio og i hverdagen, “Tag dyb vejrtrækning, få mere ilt”, eller “ånde dybere forbedre iltningen”, “Overånding er god” osv.

La’ lige vær’!
Og lær at trække vejret rigtigt. Jeg er klar til at hjælpe dig. Smid mig en mail på lwb@astmacare.dk eller mobil 40403401

Pin It on Pinterest

Share This